Τετάρτη 8 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΟΧΩΝ ΠΤΩΧΟΚΟΜΕΙΟΥ

Με μπαράζ προεκλογικών παροχών πτωχοκομείου και εξευτελιστικών εξαγγελιών επιχειρεί η κυβέρνηση να υφαρπάξει τη λαϊκή ψήφο, εξαγοράζοντας για λίγα ψίχουλα μια νέα κυβερνητική «θητεία» για να εξαπολύσει τη νέα αντιλαϊκή της επίθεση.

Οι χτεσινές νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης αποτελούν πρόκληση για τους άνεργους και τους εργαζόμενους, εμπαίζουν τους πυροπαθείς και τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν ζεστό χρήμα και φτηνό εργατικό δυναμικό στους επιχειρηματίες και προεκλογικά κλείνουν το μάτι στην ηγεσία της Εκκλησίας. Συγκεκριμένα:

- Τα προγράμματα του υπουργείου Απασχόλησης για τους νομούς με υψηλή ανεργία κινούνται στη λογική της επιδότησης των εργοδοτικών εισφορών και στην επέκταση της «μερικής» και «κοινωνικής» εργασίας.

- Τα μέτρα για τους πυροπαθείς που έχουν ήδη δανειοδοτηθεί από τον ΟΕΚ, αφορούν ελάχιστους δικαιούχους ενώ οδηγεί την πλειοψηφία των πληγέντων από τις πυρκαγιές στα νύχια των ιδιωτικών τραπεζών.

- Η προσφορά των 50.000 αποκωδικοποιητών σε Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ) εμπαίζει «ψηφιακά» τους ανθρώπους που πλήττονται από την ανεργία και ζουν με επιδόματα και συντάξεις πείνας και εξαθλίωσης.

- Η προεκλογική προσφορά των 30.000.000 ευρώ προς την Εκκλησία για κοινωνικά έργα, επιδέχεται πολλαπλών ερμηνειών...

- Οι υποσχέσεις για αυξήσεις στους στρατιωτικούς κινούνται στη λογική της εξαγοράς της ψήφου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ