Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κατηγορηματικά αντίθετο το ΚΚΕ

Δήλωση του Σπύρου Χαλβατζή

«Είναι απαράδεκτο είκοσι μέρες πριν απ' τις εκλογές να εξαγγέλλουν αλλαγή στη λειτουργία των Δημοτικών Ιατρείων. Εμείς θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι όλες οι δραστηριότητες στον τομέα της Υγείας θα πρέπει να ανήκουν και να βρίσκονται κάτω από την ευθύνη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ολες οι ανάγκες θα πρέπει να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς καμιά πληρωμή από τους ασθενείς. Τα υπάρχοντα, λοιπόν, Δημοτικά Ιατρεία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου ακριβώς στα πλαίσια αυτής της ευθύνης, αφού πρώτα αναβαθμιστούν σε υπηρεσίες, παροχές και το αναγκαίο προσωπικό».

Τα παραπάνω υπογράμμισε στο «Ρ» σχετικά με την Προγραμματική Σύμβαση ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος στη Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας. Και συνέχισε:

«Επιπλέον, είμαστε αντίθετοι στην πρακτική της φιλανθρωπίας, η οποία εμφανίζεται στην παρούσα σύμβαση με τη λογική των χορηγών, καθώς και στην ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της Υγείας. Αυτές οι κινήσεις φαίνεται να εντάσσονται σε μια αντίληψη που μπορεί να οδηγήσει στην απεμπλοκή του υπουργείου από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το πέρασμά της, σταδιακά, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με ανταποδοτική λειτουργία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ