Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΥΡΙΖΑ
Με προβλήματα και ... οράματα

Υψηλούς στόχους για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στη χτεσινή συνεδρίαση της ΚΠΕ του κόμματος, υπερβάλλοντας παράλληλα για τη δράση τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Στο μεταξύ, δεν μπορούσαν να αποσιωπηθούν ακόμα και τα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο Αλ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στη Βουλή η μόνη αντιπολίτευση. Εδειξε περιχαρής που θέσεις του κόμματός του τις ασπάστηκε (όπως ισχυρίστηκε) η νεολαία ΠΑΣΟΚ. Προσπέρασε το βασικό πολιτικό πρόβλημα, με μια κενολογία για κάποια «κερδοσκοπική εκμετάλλευση της οικονομίας». Ζήτησε «πολλαπλασιασμό των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ» και έκανε την πρόβλεψη ότι «ο δικομματισμός ζει το κύκνειο άσμα του». Ισως γι' αυτό, οι του ΣΥΝ σπεύδουν σε κάθε αυτοδιοικητική αναμέτρηση να τον αναζωογονήσουν...

Στη συνέχεια, ο γραμματέας του κόμματος Ν. Χουντής είπε ότι έχουν ακόμα κενά και οργανωτικά προβλήματα. Ουσιαστικά προέτρεψε τα μέλη του ΣΥΝ να τα «βρουν», λέγοντας ότι «πικρίες και διαφωνίες δεν έχουν θέση τώρα». Για τη «σύμπραξή» τους με το ΔΗΚΚΙ στο ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα συνεννοηθούν για το ποσοστό που θα λάβουν οι του ΔΗΚΚΙ από την κρατική επιχορήγηση. Προέβλεψε ότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με υποψηφιότητες του ΔΗΚΚΙ και τριβές με παλαιότερους «συντρόφους». Συνέχισε ότι ακόμα όλα τα ψηφοδέλτιά τους είναι ανοιχτά. Περίπου επισημοποίησε ότι στο Επικρατείας τη δεύτερη θέση παίρνει εκπρόσωπος της ΚΟΕ και την τρίτη ο Ηλ. Νικολόπουλος του ΔΗΚΚΙ. Τέλος, σημείωσε το γεγονός ότι στα ψηφοδέλτια δεν υπάρχουν πολλές γυναίκες και ότι χρειάζονται περισσότερους ανθρώπους του πολιτισμού.

Λίγη ώρα πριν, σε συνέντευξη Τύπου είχε ανακοινωθεί και επισήμως η συμμετοχή του ΔΗΚΚΙ στους εκλογικούς συνδυασμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκ μέρους του ΔΗΚΚΙ, ο γραμματέας της Διοικούσας Επιτροπής του, Π. Μαντάς ανέφερε δύο λόγους για την «εκλογική σύμπραξη» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Οτι το κόμμα υφίσταται ένα πρωτοφανές επικοινωνιακό εμπάργκο και οικονομικό στραγγαλισμό, με στόχο «την αναγκαστική πολιτική αποστρατεία» του ΔΗΚΚΙ, «και εδώ βρίσκεται η αξία του εκλογικού εγχειρήματος και της βοήθειας και διεξόδου που μας προσφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεχόμενος την εκλογική σύμπραξη παρά τις διαφορές ακόμα και σε στρατηγικές προσεγγίσεις που υπάρχουν μεταξύ μας». Επίσης, ότι με τη σύμπραξη αυτή δίνεται «η δυνατότητα στις δυνάμεις του ΔΗΚΚΙ και του ευρύτερου σοσιαλιστικού - πατριωτικού χώρου να συμβάλουν σε ένα πλήγμα στο νεοφιλελεύθερο - νεοταξικό δικομματικό σύστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ