Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Δικομματική πόλωση για το «πόρισμα Ζορμπά»

Στο απυρόβλητο οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την καταλήστευση της περιουσίας των Ταμείων

Συνθήκες έντασης της δικομματικής πόλωσης και σκανδαλολογίας επιχειρούν να δημιουργήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το «πόρισμα Ζορμπά», δημιουργώντας αφενός σύγχυση για το ίδιο το σκάνδαλο των ομολόγων και εξοστρακίζοντας τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα από την προεκλογική αντιπαράθεση, αφετέρου.

Η όξυνση του δικομματικού καυγά, κυρίως γύρω από ανούσια διαδικαστικά, νομικίστικα και διαχειριστικού χαρακτήρα θέματα που αφήνουν στο απυρόβλητο τις εγκληματικές ευθύνες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων για την καταλήστευση της περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, εκτιμάται ότι θα ενταθεί τις επόμενες μέρες καθότι βολεύει και τους δύο μονομάχους.

Την κυβέρνηση, γιατί δε θα είναι αναγκασμένη να απολογείται διαρκώς για τη φιλομονοπωλιακή και αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που θα υλοποιήσει από την επομένη των εκλογών. Το ΠΑΣΟΚ, γιατί η «προβολή» του προγράμματός του επιβεβαιώνει την ευρέως διαδομένη στις λαϊκές μάζες πεποίθηση ότι είναι ταυτόσημο με αυτό της ΝΔ και άρα τίποτα καλύτερο δεν μπορεί να περιμένει από αυτό.

Το ίδιο το σκάνδαλο των ομολόγων «αφυδατώνεται» από την πολιτική ουσία του και μετατρέπεται σε ένα διαχειριστικό σκάνδαλο που κυρίως ενισχύει το ψευτοδίλημμα ποιος από τους δύο είναι καλύτερος και λιγότερο διεφθαρμένος διαχειριστής.

Για το σκοπό αυτό, η μεν κυβέρνηση επιχειρεί να «εξουδετερώσει» το «πόρισμα Ζορμπά», που υπαινίσσεται κυβερνητικές ευθύνες στην έκδοση του δομημένο ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ που κατέληξε στα ασφαλιστικά ταμεία. Το δε ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να φθείρει την κυβέρνηση κυρίως ως «έντιμο διαχειριστή» και να την υποχρεώσει να οδηγηθεί στις κάλπες από θέση άμυνας και απολογούμενη για σκάνδαλα. Βέβαια, η ΝΔ ανταπαντά ότι δεν έκανε τίποτα περισσότερο απ' ό,τι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...

Το ίδιο το «πόρισμα Ζορμπά», όπως προκύπτει από τα αποσπάσματα που «διέρρευσαν» σε πέντε εφημερίδες, διαπιστώνει παρατυπίες στη διαδικασία έκδοσης του ομολόγου των 280 εκατ. ευρώ. Κυρίως, όμως, επισημαίνει ότι ήταν σε γνώση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και άρα της κυβέρνησης ότι το δομημένο ομόλογο θα κατέληγε στα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ διατυπώνονται σαφείς υπαινιγμοί για ροή «μαύρου» πολιτικού χρήματος προς συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος δεν κατονομάζεται, αλλά ευκόλως εννοείται...

Η ουσία, όμως, είναι υπάρχουν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα σε βάρος των αποθεματικών των Ταμείων, οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι να τους τιμωρήσουν σκληρά στις εκλογές στις 16 Σεπτέμβρη. Και ο καλύτερος τρόπος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ