Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προκλητικό «παιχνίδι» με την ανεργία

Ξεδιάντροπη απόπειρα εκμετάλλευσης του προβλήματος της ανεργίας από τον Κ. Καραμανλή, ο οποίος χρησιμοποιώντας αναξιόπιστα και πλαστά στοιχεία, προσπάθησε να δικαιώσει και να καθαγιάσει το «μονόδρομο» των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Επισείοντας την πλασματική μείωση της ανεργίας στο 7,7% (από 11,3% το 2004), ο πρωθυπουργός προσπάθησε να την εμφανίσει ως χειροπιαστό αποτέλεσμα των αντεργατικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. «Η αντιμετώπιση της ανεργίας άρχισε να γίνεται μόνο μέσα από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Αλλαγές που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Μεταρρυθμίσεις που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και φέρνουν νέες επενδύσεις», είπε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια επίσκεψης που έκανε χτες στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης στο Ιλιον.

Αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα και δημαγωγώντας ασύστολα εμφάνισε περίπου ως λυμένο το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ δε δίστασε να δηλώσει οπαδός της σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας! «Δε λέμε ότι λύσαμε το πρόβλημα. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Ικανοποιημένοι θα είμαστε όταν στην Ελλάδα όποιος θέλει να εργαστεί, θα βρίσκει δουλιά. Σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία, που να ανταποκρίνεται στις γνώσεις και τις δεξιότητες του καθενός», είπε χρησιμοποιώντας τη δοκιμασμένη ψηφοθηρική ρητορική.

Υπερασπίστηκε την πολιτική και τις «στοχευμένες παρεμβάσεις» που εφάρμοσε μέχρι τώρα η κυβέρνηση, όπως «την εξατομικευμένη προσέγγιση του κάθε ανέργου, την επιδότηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων, την επιχορήγηση νέων ελεύθερων επαγγελματιών, την επιχορήγηση της αυτοαπασχόλησης». Στο επίπεδο της δικομματικής κόντρας ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι ευθύνεται για την έκρηξη της ανεργίας πριν το 2004 επειδή δεν τόλμησε να εφαρμόσει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσε η κυβέρνησή του στη συνέχεια. Στο ΠΑΣΟΚ επέρριψε και τις ευθύνες για τη «γενιά των 700 ευρώ»: «Οψιμα ανακαλύπτουν την κοινωνική ευαισθησία και τη "γενιά των 700 ευρώ". Είναι όμως αυτοί που δημιούργησαν τις γενιές των ανέργων. Είναι αυτοί που δημιούργησαν τις γενιές των υποαμειβόμενων», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ