Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Παρέμβαση στις κυπριακές εκλογές

Εντονη αντίδραση από το ΑΚΕΛ

Σε χαιρετισμό του στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος εξέφρασε λύπη για την αναφορά πως «επειδή κάποιοι ξένοι δε συμπαθούν, είτε καλώς, είτε κακώς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τάσσο Παπαδόπουλο, θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε, και μάλιστα με πρόεδρο λύσης». Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος υποστήριξε ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος «βρίσκεται στο σωστό δρόμο για την επίλυση του Κυπριακού» και διερωτήθηκε, «αν "πρόεδρος λύσης", σημαίνει αποδοχή των όρων του κατακτητή».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, εξέφρασε λύπη για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου και τον επέκρινε για παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία.

Ο κ. Κατσουρίδης δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αντί να δίνει το μήνυμα της ενότητας ολόκληρου του λαού, προτίμησε να προχωρήσει σε αφορισμούς και να επιτεθεί με βάναυσο τρόπο σε όσους έχουν αντίθετες απόψεις με αυτόν.

Ουσιαστικά, είπε, ο Μακαριότατος κατηγόρησε όσους υποψηφίους δε συμφωνούν μαζί του, ότι είτε εξυπηρετούν συμφέροντα ξένων, είτε έχουν προσωπικές φιλοδοξίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ