Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οχι στην εμπορευματοποίηση των δασών

Η βασική αιτία για τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι η εμπρηστική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιτρέπει την εμπορευματοποίηση των δασών και των δασικών εκτάσεων σε όλη τη χώρα. Πολιτική που επιτρέπει την ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων σε καμένες εκτάσεις και περιοχές που θα έπρεπε να κηρυχτούν αναδασωτέες μετά από μια μεγάλη φωτιά.

Υπάρχουν ορισμένοι που μπορεί να αναρωτηθούν (σ.σ. καλοπροαίρετα ή όχι): «Μα καλά, να μην υπάρχει πουθενά τουριστική ανάπτυξη; Να μην γίνουν πουθενά ξενοδοχεία;». Ποιος είπε ότι για να περιοριστούν οι πυρκαγιές, πρέπει να σταματήσει εντελώς η τουριστική ανάπτυξη του τόπου; Αλλο όμως αυτό και άλλο να υπάρχει η τουριστική ανάπτυξη σε όφελος των επιχειρηματιών μέσα στα δάση και η προσδοκία του κέρδους μέσω της ιδιωτικής πολεοδόμησης.

Είναι διαφορετικό δηλαδή να κατασκευαστεί προγραμματισμένα ένα ειδικά σχεδιασμένο δημόσιο καταφύγιο αναψυχής ή οποιαδήποτε ξενοδοχειακή εγκατάσταση για να απολαμβάνει ο λαός τη φυσική ομορφιά του τόπου μας και να μπορεί εκεί να αναπτύσσει μια σειρά δραστηριότητες και άλλο να επιτρέπεται η παραχώρηση οποιασδήποτε βουνοκορφής της πατρίδας μας στο μεγάλο κεφάλαιο για να οργανώσει τουριστικές εγκαταστάσεις, όπως κάνει το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό που εξήγγειλε πρόσφατα η κυβέρνηση. 'Η να χτίζονται πολυτελείς βίλες (όπως στην Πεντέλη) μετά από μια μεγάλη καταστροφή... Βέβαια, για να γίνει αυτό χρειάζεται ένα κεντρικό σχέδιο τουριστικής ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Σχέδιο που θα βάζει σαν προτεραιότητα τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες και όχι το καπιταλιστικό κέρδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ