Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΕΟΠΟΛΗ ΜΑΝΗΣ
Κάηκαν στην προσπάθεια να σωθούν

Σπίτια καίγονται και οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν

Eurokinissi

Σπίτια καίγονται και οι κάτοικοι προσπαθούν να σώσουν ό,τι μπορούν
Το σκληρό πρόσωπο της πυρκαγιάς, αλλά και των τραγικών ελλείψεων στην Πυροσβεστική και το συντονισμό γνώρισε χτες και η Αρεόπολη. Πέντε άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στο Νέο Οίτυλο, όταν η πυρκαγιά περικύκλωσε ένα ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χτες το μεσημέρι στην περιοχή Σταυρός - Τσίπα έκαιγε ό,τι συναντούσε μπροστά της μέχρι που ένα μέτωπο έφτασε στον ξενώνα «Οναρ». Εκεί, το ζευγάρι των ιδιοκτητών μαζί με μία εργαζόμενη και δύο ακόμα άτομα - εκ των οποίων η αναγνώρισή του ενός δεν ήταν εφικτή - προσπάθησαν να διαφύγουν μέσα από μονοπάτι, γεγονός που στάθηκε μοιραίο. Την ίδια στιγμή, ένας εποχικός πυροσβέστης, υπέστη καρδιακή προσβολή και έχασε τη ζωή του. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το ξενοδοχείο δεν υπέστη ζημιές, καθώς ο αέρας άλλαξε κατεύθυνση την τελευταία στιγμή...

Πολλά σπίτια έπαθαν ζημιές από τις φλόγες, ενώ αμέσως ζητήθηκε η εκκένωση του Κέντρου Υγείας. Τη «μάχη» με τις φλόγες έδιναν επίγειες δυνάμεις, ενώ παροδικές ήταν οι ρίψεις νερού από δύο καναντέρ. Οταν η φωτιά κόπασε, υπήρξε μετακίνηση πυροσβεστικών δυνάμεων από την Αρεόπολη προς τις άλλες πυρκαγιές και ειδικά σε αυτή της Ζαχάρως.

Στο νοσοκομείο της Σπάρτης, μεταφέρθηκαν οι σοροί των έξι ανθρώπων που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Χρήστο Βιρβίλη, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν επίσης δυο άτομα από την περιοχή Γερακίου Λακωνίας, με αναπνευστικά προβλήματα και ελαφρύ τραυματισμό. Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκαν από την ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηλείας 8 άνθρωποι με εγκαύματα από 10% έως 40% και δύο ακόμα άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα.

Στον κλοιό της φωτιάς βρέθηκε το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης. Οι εργαζόμενοι και γιατροί χρειάστηκε να μετακινηθούν προληπτικά για κάποιες ώρες. Λίγες ώρες αργότερα επέστρεψαν στο ΚΥ που ενισχύθηκε με προσωπικό από το νοσοκομείο Σπάρτης και το ΚΥ Γυθείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ