Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Σε δυο βάρκες

Σε Λευκάδα και Πρέβεζα περιόδευσε χτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος.

Κινούμενος σε σοσιαλδημοκρατικό πλαίσιο, ο Αλ. Αλαβάνος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι «το κοινωνικό κράτος είναι ένα από τα κεντρικά ζητήματα αυτών των εκλογών», αποπροσανατολίζοντας ότι, τάχα, μπορεί να καλύψει ολόπλευρα τις αυξημένες ανάγκες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Διόλου τυχαία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης, περιόριζε κι αυτός χτες από την πλευρά του, τους στόχους του κινήματος, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «πρότεινε και προτείνει να υπάρξει ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για όλους τους πολίτες, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωση και κοινωνική ασφάλιση για όλους, με ταυτόχρονη ανακατανομή του εισοδήματος και τη διαμόρφωση ενός ουσιαστικού κοινωνικού κράτους». Θέση η οποία παραλλαγμένη έχει ακουστεί από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έως και από το ΛΑΟΣ.

Επιπλέον, ο Αλ. Αλαβάνος κατήγγειλε το καθεστώς των προγραμμάτων «stage» με το οποίο ημιαπασχολούνται ουσιαστικά ανασφάλιστα χιλιάδες νέα παιδιά. Αποσιώπησε ωστόσο ότι τέτοια προγράμματα σχεδιάζονται και εκπορεύονται από την ΕΕ, της οποίας φανατικός θιασώτης είναι ο ΣΥΝ.

Τέλος, ισχυρίστηκε ότι με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ «είναι αδύνατη μια ευρύτερη συνεργασία για τον απλό λόγο ότι είμαστε σε διαφορετικές όχθες». Στις εθνικές εκλογές το θυμούνται. Γιατί στις δημοτικές και στο συνδικαλιστικό, όλο και ρίχνουν γέφυρες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ