Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
«Θεατής» στην τραγωδία

Τις ολέθριες συνέπειες της αντιδασικής πολιτικής παρακολουθούσε η κυβέρνηση, που επιχειρούσε να αποσείσει τις πολιτικές της ευθύνες. Στην πραγματικότητα, επιχείρησε αρχικά να ακολουθήσει το μοντέλο της επικοινωνιακής διαχείρισης της κρίσης, με το βλέμμα στις εκλογές. Το μέγεθος όμως της καταστροφής και οι δεκάδες νεκρών υποχρέωσαν τον Κ. Καραμανλή να εμπλακεί ο ίδιος στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Συνοδεία υπουργών επισκέφθηκε τη Ζαχάρω, όπου ενημερώθηκε για το μέτωπο της φωτιάς που μαινόταν ανεξέλεγκτη και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Σπάρτη για να πάει στα μέτωπα της Λακωνίας.

Την ίδια στιγμή, κυβερνητικά στελέχη προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και μετέθεταν τις ευθύνες στην Πυροσβεστική, που «έχει το σχεδιασμό και το γενικό πρόσταγμα». Δεν έλειπαν βέβαια οι γνωστές θεωρίες για τα πρωτόγνωρα καιρικά φαινόμενα, ενώ επικαλούνταν και το μεγάλο αριθμό των πυρκαγιών που «ξεπέρασαν» τις δυνατότητες του κρατικού μηχανισμού.

  • Με δήλωσή του ο πρωθυπουργός από την περιοχή της Ζαχάρως εξέφρασε την οδύνη του και τη συμπαράστασή του για το χαμό των ανθρώπων. Δήλωσε τη στήριξή του σε πυροσβέστες, στρατιώτες και επανέλαβε τις γνωστές υποσχέσεις - που σπάνια έχουν αντίκρισμα - ότι όλες οι δασικές εκτάσεις που κάηκαν θα κηρυχτούν αυτομάτως αναδασωτέες.
Κροκοδείλια δάκρυα

Τη συνενοχή του ΠΑΣΟΚ στη διαχρονική εμπρηστική πολιτική του δικομματισμού, που με νόμους και διαδοχικές αναθεωρήσεις του Συντάγματος εμπορευματοποιεί τη γη, τα δάση και οπλίζει το χέρι των εμπρηστών και των καταπατητών παραδίδοντας τη ζωή, το οξυγόνο και τις περιουσίες του ελληνικού λαού στο βωμό του κέρδους, επιχείρησε χτες να συγκαλύψει ο Γ. Παπανδρέου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τις Σέρρες, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης, με δηλώσεις προσπάθησε να αποτινάξει τις ευθύνες που βαραίνουν το κόμμα του. Η χτεσινή τραγωδία σ' όλη την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της δασοκτόνας και εγκληματικής πολιτικής που χτες εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να μίλησε για «αγανάκτηση και βαθιά λύπη» που προκαλούν «οι εικόνες μιας βιβλικής καταστροφής», αλλά ξέχασε να πει ότι την τελευταία τουλάχιστον 20ετία οι κυβερνήσεις του δικομματισμού φρόντισαν να αφήσουν «γυμνή» την Πυροσβεστική από μέσα και προσωπικό. Ο Γ. Παπανδρέου σήμερα θα μεταβεί στις πληγείσες από τις πυρκαγιές περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ