Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ Α΄ ΚΑΙ Β΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αγωνιστές πρώτης γραμμής

Από αριστερά: Λάζαρος Μπαμπάς, Κώστας Αβραμόπουλος και Αγγελος Τζέκης

Motion Team

Από αριστερά: Λάζαρος Μπαμπάς, Κώστας Αβραμόπουλος και Αγγελος Τζέκης
Ο λαός της Θεσσαλονίκης έχει πλούσια συσσωρευμένη εμπειρία. Ζει τις επιπτώσεις από το κλείσιμο των εργοστασίων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς, τις αναδιαρθρώσεις στην Παιδεία, στην Υγεία και αλλού. Είναι τώρα, λοιπόν, η ώρα να κάνει το βήμα. Να εγκαταλείψει το δικομματισμό και να ενισχύσει αποφασιστικά και μαζικά το ΚΚΕ. Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Κώστας Αβραμόπουλος, Γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, από το βήμα της συνέντευξης Τύπου όπου παρουσίασε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης.

Εξηγώντας την υποψηφιότητα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, ο Κ. Αβραμόπουλος σημείωσε πως η επιλογή αυτή, όπως επίσης και της Β΄ Αθήνας, έγινε γιατί σ' αυτά τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα συγκεντρώνεται η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης. Και πρόσθεσε: «Ως κόμμα της εργατικής τάξης επιλέξαμε και με αυτό τον τρόπο να αναδείξουμε το βάρος που ρίχνει το ΚΚΕ στη δουλιά στην εργατική τάξη».

Για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων ανέφερε ότι συμμετέχουν μέλη του Κόμματος, οπαδοί, συνεργαζόμενοι, είτε ως άτομα, είτε ως συνεργαζόμενοι που εκφράζονται από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της φτωχής αγροτιάς, της νεολαίας, των γυναικών. Αγωνιστές και αγωνίστριες που δε συμβιβάστηκαν με τη νεοταξική ιμπεριαλιστική πολιτική, υπερασπίστηκαν βασικές αξίες, όπως είναι η ισότητα, η δικαιοσύνη, η ειρήνη, αγωνίστηκαν ενάντια στους επεκτατικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για το δικαίωμα των λαών να ορίζουν οι ίδιοι το σήμερα και το αύριο της χώρας τους.

Ο Κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στο πλατύ άνοιγμα που πραγματοποίησε με επιτυχία η Οργάνωση το προηγούμενο διάστημα και στα αισιόδοξα μηνύματα που αναδείχτηκαν. Επίσης, σημείωσε ότι πλάι στο ΚΚΕ και στην ΚΝΕ, στην πολιτική δράση τους, συμμετείχαν σημαντικές δυνάμεις φίλων και συνεργαζόμενων, ή και ανθρώπων που εκτιμούν ότι σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση σημασία έχει να ενισχυθεί το ΚΚΕ.

Απευθυνόμενος στο λαό της Θεσσαλονίκης επισήμανε ότι στις εκλογές στις 16 του Σεπτέμβρη πρέπει να «μαυρίσει» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, να δυναμώσει το ΚΚΕ, γιατί το ΚΚΕ είναι ο βασικός αντίπαλος όχι μόνο των κομμάτων που είναι εκφραστές της πλουτοκρατίας, αλλά της ίδιας της πλουτοκρατίας.

Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης

Σε υπερψήφιση του ΚΚΕ για να ηττηθεί ο δικομματισμός, καλεί με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης και υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Κώστα Δρούτσα.

Η Κίνηση Πολιτών δηλώνει ότι με όλες τις δυνάμεις της θα δώσει τον προεκλογικό αγώνα μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και του Λαϊκού Μετώπου, ώστε να ηττηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού σε πρώτη φάση και να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση αυτοπεποίθησης του λαού, στη δύναμή του, για πραγματική αλλαγή, για βελτίωση της ζωής του. Και καλεί όλους όσους κατέχει η ίδια αγωνία να σηκώσουν το ανάστημά τους. «Την απάντηση στην κρίση θα τη δώσει ενωμένο το συνειδητό κομμάτι του λαού μας, εκείνο που έκανε το χρέος του σε χρόνους χαλεπούς», σημειώνει. (Η ανακοίνωση της Κίνησης θα δημοσιευτεί ολόκληρη στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ