Σάββατο 25 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Εξωραΐζει τις αντιασφαλιστικές προθέσεις

Αντικείμενο του δικομματικού καυγά επιδιώκει να μετατρέψει το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, αποπροσανατολίζοντας από την ουσία του θέματος και των δρομολογημένων αντεργατικών ανατροπών.

Βασικό μέλημα του κυβερνητικού επιτελείου είναι να καθησυχάσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους ότι με τη λύση για το Ασφαλιστικό που παρουσίασε προχτές ο Κ. Καραμανλής, «δε θα θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα», ώστε να αποφύγει το πολιτικό κόστος στις κάλπες. Επιπλέον, τα κυβερνητικά στελέχη στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ διαβεβαιώνουν ότι δε θα αυξηθούν τα όρια ηλικίας ή δε θα υπάρξει μείωση των συντάξεων, παρ' όλο που αυτό δεν προκύπτει από την προχτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού. Το ακριβώς αντίθετο «βγαίνει» από τη δέσμη των 11 προτάσεων του κυβερνώντος κόμματος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας σε χτεσινές δηλώσεις του (στον «Αλφα 9,89») φρόντισε να αναδείξει ως το πιο «σημαντικό» από αυτές τις προτάσεις ότι «θα δώσουμε με κίνητρα τη δυνατότητα περαιτέρω παραμονής στην εργασία μετά το 65ο έτος, προαιρετικά βέβαια και για όποιον το θέλει»...

Παράλληλα, επιχειρεί να αποκοιμίσει τους εργαζόμενους διαβεβαιώνοντας ότι θα υπάρξει «εθνικός διάλογος» και θα αποφασιστούν «οι καλύτερες λύσεις».

Πάντως, όπως φάνηκε από τη χτεσινή δήλωση του εκπροσώπου της, προσπαθεί να μετατοπίσει το πεδίο στη βολική αντιπαράθεση με το ΠΑΣΟΚ, ώστε το όλο ζήτημα να περιοριστεί στο ποιος είναι ο αποτελεσματικότερος διαχειριστής του προβλήματος. «Τι ακριβώς ανακάλυψε το ΠΑΣΟΚ και μέσα στον προφανή πανικό του υβρίζει;», αναρωτήθηκε δήθεν οργισμένα ο Κ. Αρβανιτόπουλος, για να δώσει μόνος του την απάντηση ότι « βλέπουν απλώς ότι εμείς έχουμε επεξεργασμένες και συγκεκριμένες προτάσεις για την κοινωνική ασφάλιση. Εκείνοι απλώς φωνάζουν ή στην καλύτερη περίπτωση προσπαθούν να εντυπωσιάσουν με πυροτεχνήματα».

Νωρίτερα, ωστόσο, ο ίδιος έβαζε το ζήτημα στις πραγματικές διαστάσεις του: «Το μεγάλο διακύβευμα είναι αν θα μας δώσει ο λαός την εντολή να προχωρήσει σε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση», είπε χαρακτηριστικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ