Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ: «Οι έλληνες καταναλωτές, εργάτες, μισθωτοί και συνταξιούχοι, δεν αντέχουν την περαιτέρω συρρίκνωση της αγοραστικής τους δύναμης, την οποία συνεπάγονται τα μέτρα τα οποία απαιτούνται για την επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και μάλιστα ως το 2010. Η ελληνική οικονομία από το 1985 και μετά ζει συνεχόμενες περιόδους σταθεροποιητικών προγραμμάτων λιτότητας. Ο ΣΕΛΠΕ θεωρεί προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα κοινωνικού κράτους με πρωτοβουλίες όπως η κατώτατη εθνική σύνταξη, η οποία όμως θα πρέπει να είναι πολύ πιο πάνω από το όριο της φτώχειας. Επισημαίνει επίσης ότι η μείωση της φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων πρέπει να συνεχιστεί και να φθάσει στο 10%» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ...ΚΟΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΣ! «Στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται. Και η κυβέρνηση φαίνεται αποφασισμένη όσο κρατά η αναταραχή στο ΠΑΣΟΚ και όσο διατηρεί την πολιτική πρωτοβουλία να περάσει όσο περισσότερα μπορεί από τα επώδυνα μέτρα που σχεδιάζει. Σε πρώτη προτεραιότητα το Ασφαλιστικό όπου ρητά πλέον αναφέρεται ότι θα καταργηθούν οι... ανισότητες, θα καταργηθούν δηλαδή όλες ή σχεδόν όλες οι πρόωρες συντάξεις που είχαν θεσπιστεί είτε για τις γυναίκες είτε για ειδικές κατηγορίες επαγγελμάτων. (...) μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό το ζήτημα φυσικά είναι τι θα κάνει η αντιπολίτευση» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

«ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»: «Ο Νικολά Σαρκοζί ακολούθησε μια απέριττη συνταγή για την κατάκτηση της εξουσίας. Δεν έκρυψε με μισόλογα την αλήθεια από το γαλλικό λαό. Και επιβραβεύτηκε γι' αυτό. Με την ίδια απέριττη συνταγή επιχειρεί τις βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση και στο ασφαλιστικό (...) πρότεινε λύσεις ριζικές, όσο και λογικές: να καταργηθούν τα πολυποίκιλα προνόμια συντεχνιών και να βελτιωθεί η παραγωγικότητα της δημόσιας διοίκησης (...) οι καθαρές λύσεις που επιχειρεί ο Νικολά Σαρκοζί πρέπει να γίνουν παράδειγμα στην ελληνική πολιτική σκηνή (...) Κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνικοί εταίροι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ