Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αέρας νίκης από τη Λεμεσό

Δ. Χριστόφιας: Τα αδιέξοδα στο Κυπριακό τα έχει προκαλέσει η δεκαετία της διακυβέρνησης Κληρίδη με συμμέτοχο τον Ι. Κασουλίδη

Η Λεμεσός, ως η πόλη -γενέτειρα του αριστερού κινήματος, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για άλλη μια φορά και θα παίξει και πάλι πρωτοποριακό ρόλο στην υλοποίηση της ιστορικής απόφασης του ΑΚΕΛ για εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας του ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Χριστόφια.

Αυτό το ισχυρό μήνυμα έστειλε προχτές το βράδυ, από την αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Αγίου Αθανασίου, το επαρχιακό αχτίφ στελεχών και μελών του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό, παρουσία του ίδιου του Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος έτυχε μαζικής, θερμής και συγκινητικής υποδοχής.

Ο λαός θα εκτιμήσει την προσφορά και τη συνέπειά μας

Μιλώντας στις εκατοντάδες μελών και στελεχών του κόμματος ο Δ. Χριστόφιας τους κάλεσε να διεξαγάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα πάντοτε στα πλαίσια του ήθους και του ύφους που αρμόζει στην 80χρονη ιστορία του ΑΚΕΛ και των ΑΚΕΛιστών. Εμείς, τόνισε, ζητούμε την ψήφο του κυπριακού λαού στη βάση επιχειρημάτων και μόνο επιχειρημάτων.

Εμείς πιστεύουμε, είπε, ότι ο κυπριακός λαός εκτιμώντας την προσφορά του κινήματός μας, τη συνέπεια στις συνεργασίες μας, στη στήριξη του Μακαρίου, στη στήριξη του Κυπριανού, του Βασιλείου, του Παπαδόπουλου, στη στήριξη δηλαδή των συνεργασιών που έχουμε κάνει, εκτιμώντας την τεράστια προσφορά αυτού του κινήματος στα 80 χρόνια της ύπαρξής του, τη συνέπειά μας στον αγώνα για δίκαιη, ειρηνική, βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού προβλήματος, τη συνέπειά μας στην υπεράσπιση των αρχών λύσης του Κυπριακού, θα συσπειρωθεί γύρω από την υποψηφιότητά μας και θα μας δώσει τη νίκη στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Αναφερόμενος σε πρόσφατες ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη ο Δ. Χριστόφιας τόνισε πως ο υποψήφιος του ΔΗΣΥ θα έπρεπε πρώτα να ζητήσει συγνώμη από τον κυπριακό λαό για τη συμμετοχή του στη δεκαετή διακυβέρνηση Κληρίδη, που οδήγησε το Κυπριακό σε σοβαρά αδιέξοδα, και μετά να ζητά την ψήφο του.

Τείνουμε χέρι συνεργασίας

Αναφερόμενος στα πρώην συνεργαζόμενα κόμματα, ο Δ. Χριστόφιας απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση για αποφυγή χαρακτηρισμών και αφορισμών. Δε θα απαντήσουμε, είπε, σε κάποια στελέχη αυτών των κομμάτων που άρχισαν να μας ρίχνουν λάσπη.

Εμείς, είπε χαρακτηριστικά, εξακολουθούμε να τείνουμε χέρι συνεργασίας για να διεξαχθεί η προεκλογική εκστρατεία σε πλαίσια πολιτισμένα και όποιον εκλέξει ο λαός να τον σεβαστούμε όλοι και να συσπειρωθούμε ώστε να επαναλειτουργήσει ακόμα καλύτερα το Εθνικό Συμβούλιο γιατί τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για το εθνικό μας πρόβλημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ