Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνεχίζονται τα μηνύματα από τα αδελφά κόμματα

Αποστόλης Πλατανιάς

Τα συγχαρητήρια μηνύματα προς το ΚΚΕ για την επιτυχία στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, από αδελφά κόμματα από όλο τον κόσμο, συνεχίζουν να φθάνουν στην έδρα της ΚΕ. Ο «Ρ» έχει ήδη δημοσιεύσει τα μηνύματα του ΑΚΕΛ Κύπρου, του Πορτογαλικού ΚΚ, του ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμμα των Κομμουνιστών της Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ), της ΕΔΟΝ Κύπρου, της Ενωσης Κομμουνιστών Ουκρανίας, της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Αρμενίας, του ΚΚ Καναδά, του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), του Τουντέχ Ιράν, του ΚΚ Ισπανίας, του Νέου ΚΚ Γιουγκοσλαβίας, του ΚΚ Βολιβίας, του Ουγγρικού Κομμουνιστικού Κόμματος.

Σήμερα συνεχίζουμε με τη δημοσίευση μερικών από αυτά:

Από το ΚΚ Τουρκίας

Στο μήνυμα του ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, Κεμάλ Οκουγιάν, σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα:

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε το ΚΚΕ για τη μεγάλη επιτυχία του στις εκλογές. Οι ψήφοι που δόθηκαν στο ΚΚΕ αποτελούν ένα σημαντικό βήμα τόσο για την πάλη της ελληνικής εργατικής τάξης, όσο και για το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Για τον ελληνικό λαό είναι ένα σημαντικό βήμα, επειδή το ΚΚΕ, παρά τα εμπόδια και τα όποια αντικομμουνιστικά μέτρα, αύξησε τα ποσοστά του, ενώ τα μεγάλα αστικά κόμματα χάνουν δυνάμεις.

Το ΚΚΕ κέρδισε δικαιωματικά την αύξηση των ποσοστών του, λόγω της σταθερής στάσης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και στον καπιταλισμό, υπερασπιζόμενο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, γιατί ήταν το μόνο κόμμα το οποίο μιλούσε για τα πραγματικά αίτια των μεγάλων πυρκαγιών, καθώς και για τις συνέπειές τους, γιατί είναι το κόμμα που αντιπαλεύει τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ και της ΕΕ κρατώντας συγχρόνως μία πατριωτική στάση».

Και υπογραμμίζει: «Αξιζε κάθε ψήφος υπέρ του λόγω της συγκρότησής του και της επαναστατικής πολιτικής, της ιδεολογικής γραμμής και της σκληρής δουλιάς στην οποία βασίζεται.

Το ΚΚΕ έμεινε συνεπές σε όλα και πέτυχε μία μεγάλη επιτυχία, η οποία αποτελεί έμπνευση για όλα τα κόμματα όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

Το ΚΚΕ πάντα ήταν ένα κόμμα που υπερασπίζεται τις αρχές και τις ιδέες του μαρξισμού - λενινισμού, ενάντια σε όλα τα επιχειρήματα που παρουσιάστηκαν μετά τις ανατροπές στη Σοβιετική Ενωση και τώρα απέδειξε ότι είναι δυνατό να είναι επιτυχημένο και ενδυναμωμένο, εμμένοντας σ' αυτές τις αρχές.

Αυτό είναι ένα σημαντικό και καθοδηγητικό σημείο για όλα τα κόμματα στην Ευρώπη.

Ως ΚΚ Τουρκίας, καθώς επίσης και ως ένα κόμμα που ακολουθεί τη γραμμή του μαρξισμού - λενινισμού, πιστεύουμε ότι η επιτυχία του ΚΚΕ θα πρέπει να αξιολογηθεί και να αναλυθεί ως μία διεθνής επιτυχία, από αυτή την πλευρά. Σας παρακαλούμε να μας επιτρέψετε να είμαστε περήφανοι όπως κάθε μέλος ή κάθε φίλος του ΚΚΕ, αφού το βλέπουμε σαν μία επιτυχία που μπορεί να επηρεάσει το μέλλον των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Για ακόμα μία φορά θα ήθελα να συγχαρώ όλα τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και να διαβιβάσω τα συναισθήματα χαράς και περηφάνιας.

Ζήτω το ΚΚΕ!

Ζήτω ο μαρξισμός - λενινισμός!».

Από το ΚΚ Βενεζουέλας

Στο μήνυμά του εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας, ο Καρόλους Βίμερ, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ, σημειώνει: «Τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έφερε το ΚΚΕ είναι προϊόν της σωστής πολιτικής γραμμής και της μαζικής δουλιάς που ανέπτυξαν όλες οι δυνάμεις του κόμματος».

Από το ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικού), ο Πρακάς Καράτ, Γενικός Γραμματέας, σημειώνει: «Το αποτέλεσμα δείχνει τη μεγάλη απήχηση που συναντούν το πρόγραμμα και η πολιτική του ΚΚΕ μέσα στο λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ