Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Στο επίκεντρο οι παρασκηνιακές διεργασίες

Με τις παρασκηνιακές διεργασίες να έρχονται στο επίκεντρο και τα επιτελεία των δυο διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ να ρίχνονται στη μάχη της «επικοινωνιακής» τακτικής των δυο υποψήφιων αρχηγών και της ενίσχυσης των δυο «πόλων», συνεχίστηκε χτες η κούρσα διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μετά την προχτεσινή θυελλώδη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και την ομόφωνη απόφαση των μελών του για το χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθηθεί για την ανάδειξη νέου προέδρου μέχρι τις 11 Νοέμβρη, που καθορίστηκε ως ημερομηνία ψηφοφορίας, χτες τα κορυφαία στελέχη του συγκεκριμένου οργάνου συνέχισαν την αντιπαράθεσή τους μέσα από τα τηλεοπτικά «παράθυρα».

Βέβαια, οι εσωκομματικές διεργασίες και οι έντονες αντιπαραθέσεις δεν μπορούν να κρύψουν ότι μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχουν ούτε ιδεολογικές, ούτε προγραμματικές διαφορές και η σύγκρουση γίνεται με φόντο την προεδρική καρέκλα και κριτήριο την «ικανότητα» του νέου αρχηγού να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στην ανακατάληψη της εξουσίας και της κυβερνητικής «κουτάλας».

Στα επιτελεία του Γ. Παπανδρέου και του Ευάγ. Βενιζέλου συνεχίστηκαν και χτες οι διαβουλεύσεις, ενώ τα σενάρια για την ύπαρξη και τρίτου υποψηφίου αρχίζουν να φουντώνουν. Χτες, εξάλλου, συναντήθηκε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ν. Αθανασάκης με την Αν. Διαμαντοπούλου, η οποία στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι μπορεί να «υπάρξει και τρίτη λύση για πρόεδρο»... Ανοιχτό το ενδεχόμενο και για τρίτη υποψηφιότητα άφησε και ο Θ. Πάγκαλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «θα πρέπει να οργανωθεί με βάση τις τάσεις που πρέπει να νομιμοποιηθούν μέσα στο κόμμα».

Από την πλευρά του, ο Ευάγ. Βενιζέλος επιχείρησε να κάνει μια νέα «αρχηγική» εμφάνιση και να σηκώσει το βάρος της ...αντιπολιτευτικής κριτικής του ΠΑΣΟΚ. Ο ίδιος κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Ραγκούση, επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις εξελίξεις με την ΠΓΔΜ, τον προϋπολογισμό και την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Η κριτική που άσκησε ο Ευάγ. Βενιζέλος ακολούθησε την πάγια τακτική του ΠΑΣΟΚ να οξύνει τους τόνους γύρω από τις «διαχειριστικές ικανότητες» της ΝΔ και να αφήνει στο απυρόβλητο την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμφωνεί απόλυτα.

Να ενισχύσει την ψευδεπίγραφη υπόσχεση για ...«αριστερή στροφή» του ΠΑΣΟΚ, που πρότειναν τόσο ο Γ. Παπανδρέου όσο και ο Ευάγ. Βενιζέλος στη διάρκεια του Πολιτικού Συμβουλίου, επιχείρησε χτες και ο Χρ. Παπουτσής, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «πρέπει να αποσαφηνίσει το ιδεολογικό του στίγμα». Από την πλευρά του ο Γ. Αρσένης τόνισε ότι «θα ήθελε να δει διαφοροποιήσεις μέσα από πολιτικές θέσεις, όχι μέσα από πρόσωπα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ