Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχειρούν να κρύψουν τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για την κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια και το ρόλο της FYROM

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε σχόλιό του σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια και την FYROM, σημειώνει τα παρακάτω:

«Οι εξελίξεις, που καθορίζουν και τον αυριανό ρόλο της FYROM, δε σχετίζονται με την ονομασία της, αλλά με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου που προωθούν από κοινού ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς και με την επέκταση του ΝΑΤΟ. Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξή της και να αποσύρει την υπογραφή της από τις αποφάσεις της ΕΕ που προωθούν αυτό το επικίνδυνο για τους λαούς των Βαλκανίων σχέδιο.

Η κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη και από τα άλλα κόμματα, επιχειρεί να κρύψει τις επικίνδυνες εξελίξεις στα Βαλκάνια, περιορίζοντας το ζήτημα μόνο στο όνομα της FYROM. Αυτό συνιστά αποπροσανατολισμό του λαού και προσφέρει καλές υπηρεσίες στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που, ανταγωνιζόμενες, διαμορφώνουν στην περιοχή μας κράτη προτεκτοράτα.

Η ειρήνη και η σταθερότητα στην περιοχή συνδέεται άμεσα με την αντίσταση των λαών, την κοινή τους πάλη, για να μην περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια. Ο λαός δεν πρέπει να επιτρέψει να επαναληφθεί το έργο μαζικού αποπροσανατολισμού, που με ευθύνη των ηγεσιών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και άλλων δυνάμεων, έζησε το 1992, όταν προετοιμαζόταν η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και ο πόλεμος σε βάρος της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ