Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Προέχουν τα ιδιωτικά συμφέροντα

Παπαγεωργίου Βασίλης

Με τη δήλωση του Γ. Αλογοσκούφη σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ότι θα περάσουν τουλάχιστον 2 χρόνια μέχρι να εξεταστεί το θέμα της περαιτέρω μετοχοποίησης της ΔΕΗ, καθώς προέχει η αναδιάρθρωση της επιχείρησης, επιβεβαιώθηκε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο που προωθεί η διοίκησή της έχει ως στόχο και τη διευκόλυνση της επόμενης αποκρατικοποίησης. Το θέμα συζητήθηκε και στη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας με τον πρωθυπουργό χτες, ενώ ο υπουργός Ανάπτυξης, Χ. Φώλιας, που επίσης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό δήλωσε ότι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης της ΔΕΗ αφορά πλέον στη διοίκηση και τους εργαζόμενους...

Σε κάθε περίπτωση, τόσο η απώλεια του 51% των μετοχών από το Δημόσιο, όσο και η πολυδιάσπαση της επιχείρησης σε πολλές ΑΕ, ένα στόχο υπηρετούν: την προώθηση της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, με συνέπεια την ολοκληρωτική παράδοσή της στους ιδιώτες.

Τα ψέματα τελειώνουν. Πολύ σύντομα, η ηλεκτρική ενέργεια θα ελέγχεται πλήρως από ιδιωτικά συμφέροντα και θα λειτουργεί υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων. Τα τιμολόγια, η διαθεσιμότητα, η ποιότητα της ηλεκτρικής ενέργειας θα ρυθμίζονται με γνώμονα το επιχειρηματικό κέρδος. Αυτή είναι και η προσπάθεια της ΔΕΗ εξάλλου, που ανεξάρτητα από το ποσοστό του Δημοσίου, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να αποτινάξει τις «αγκυλώσεις» ενός καθεστώτος λειτουργίας μέσα στο οποίο υπήρχε επί δεκαετίες, προκειμένου να υπηρετήσει ακόμη καλύτερα το κεφάλαιο στον τομέα της ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ