Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για τη ματαίωση της άσκησης «Παρμενίων»

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Το θέμα της ματαίωσης της άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων», έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

«Σύμφωνα με επίμονα δημοσιεύματα, τονίζεται στην Ερώτηση, η στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων", η μόνη δυνατότητα συνάσκησης και εκπαίδευσης των κρίσιμων μονάδων της χώρας μας για την Αμυνά της, ματαιώνεται. Η ανησυχία από αυτή τη ματαίωση εδράζεται στην ανυπαρξία ουσιαστικής αιτιολόγησης. Η άσκηση "Παρμενίων" είναι ετήσια, είναι η μεγαλύτερη με τη συμμετοχή των τριών όπλων και η διεξαγωγή της (μέσα Σεπτεμβρίου) αναβλήθηκε τελικώς λόγω εκλογών. Διεξάγεται δε πάντα σε πραγματικό πεδίο με τακτικές δυνάμεις.

Εύλογα διερωτάται κανείς αν η απόφαση ματαίωσης σχετίζεται: Με τις εξελίξεις στην περιοχή. Τις οδηγίες προς τα πληρώματα των αεροσκαφών μας να μην εμπλέκονται με τα τουρκικά ακόμα και σε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας. Και τη με ΝΑΤΟική ανοχή επέκταση του πεδίου γυμνασίων των Τούρκων σε νησιά του Β. Αιγαίου όπως η Χίος».

Η βουλευτής του ΚΚΕ, ερωτά τον υπουργό Αμυνας για τα παραπάνω, καθώς και α) Γιατί πράγματι ματαιώθηκε η άσκηση; β) Η τυχόν υποβάθμισή της σε Τ.Α.Α.Σ. (Τακτική Ασκηση Ανευ Στρατευμάτων) θα είναι μόνιμη ή περιστασιακή και γιατί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ