Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Δανεισμός και φτώχεια

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20% Η ΑΥΞΗΣΗ του δανεισμού των νοικοκυριών μέσα στο 2007 σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, ενώ τα στοιχεία της ΕΕ λένε ότι ένας στους πέντε Ελληνες είναι και ...επισήμως φτωχός.

Αν τα συνδυάσουμε τα δύο στοιχεία μάλλον έχουμε δύο κατηγορίες ανθρώπων στην Ελλάδα: Αυτούς που είναι (βάσει εισοδήματος) «επισήμως φτωχοί» και αυτούς που κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να γίνουν «επισήμως φτωχοί» αν κάτι τους τύχει και δεν αποπληρώσουν μια δόση δανείου.

Κατά τα άλλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κατά καιρούς μας αραδιάζει διάφορα στοιχεία για «υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης» και για «αύξηση του ΑΕΠ», ενώ φροντίζει να διατηρεί στην επικαιρότητα το ενδεχόμενο της αύξησης του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας.

Βλέπετε, τόσο ο Αλογοσκούφης όσο και οι διάφοροι «ειδικοί» (π.χ. ο Ν. Γκαργκάνας) έχουν αυτό το μοναδικό σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο ο μόνος τρόπος για να πάψουμε να είμαστε φτωχοί είναι ...η λιτότητα και η περικοπή δικαιωμάτων.

Διότι αν μας απομυζήσουν μέχρι τελικής πτώσεως στο τέλος ίσως και να τους περισσέψει κάτι για να μας ...το «επιστρέψουν» με τη μορφή «κοινωνικής πολιτικής». Πραγματική παράνοια δηλαδή!

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ η ισχνή πλειοψηφία των 152 εδρών της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται πολύ ...βολική για τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που αρέσκονται να «υποδύονται» τη «λαϊκή (ή φιλολαϊκή) δεξιά»!


Γρηγοριάδης Κώστας

Τουλάχιστον τρεις έχουν υπονοήσει ότι διαφωνούν με τις διαφαινόμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό που προετοιμάζονται ή άλλα θέματα, όμως λένε ότι δεν μπορούν να αναλάβουν το κόστος του ...να ρίξουν την κυβέρνηση και τη χώρα σε ακυβερνησία.

Και κάτι τέτοια κάθε άλλο ανησυχούν το Μέγαρο Μαξίμου παρ' όλα όσα γράφονται. Σε τελική ανάλυση, μπορούν τέτοιες ανώδυνες δηλώσεις να αξιοποιηθούν ως ένα θαυμάσιο άλλοθι ή στην εκτόνωση αντιδράσεων ακόμη και των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ