Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα υποκινούμενα εκπαιδευτικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ στήθηκε και το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά. Καταγγελίες διευθυντών σχολείων, οι συνήθεις «αγανακτισμένοι γονείς» με τις καταλήψεις των σχολείων και στο βάθος ...εισαγγελέας.

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε κι έναν υπουργό Παιδείας, ο οποίος «νοιάζεται» για τη μόρφωση των παιδιών και απευθύνει εκκλήσεις να μην «υποκινούνται» οι μαθητές σε κινητοποιήσεις.

Μόνο που δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον, όταν ξεκίνησε η χρονιά με τεράστια κενά εκπαιδευτικών, σε σχολεία - ερείπια, ή όταν έμαθε ότι (και) ο επόμενος προϋπολογισμός δε διαθέτει ούτε μισό ευρώ παραπάνω για τις ανάγκες της Εκπαίδευσης.

Εν ολίγοις, και η Νέα Δημοκρατία αντιγράφει πλήρως τις πρακτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όταν οι μαθητές διεκδικούν με τους τρόπους που αυτοί διαλέγουν μια καλύτερη παιδεία. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει και στα περίφημα «μαθητοδικεία»;

Αραγε, τόσα χρόνια που αντιγράφουν ό ένας τον άλλον σε προσπάθειες τρομοκράτησης των μαθητών δεν έχουν διδαχθεί ότι αυτή η πρακτική δεν αποδίδει; Ακόμη χειρότερα, έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούν;

ΑΡΑΓΕ, ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ποιον σε αυτές τις περίφημες προσκλήσεις Μαγγίνα προς την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ για το «διάλογο για το Ασφαλιστικό»; Οι πρώτοι καλούν σε έναν «αγνό» διάλογο και οι δεύτεροι ζητούν από την κυβέρνηση να ...αποκαλύψει τις θέσεις της.

Υπάρχει ένας (έστω ένας) άνθρωπος σε αυτή τη χώρα που δεν έχει καταλάβει ...«πού το πάει» η κυβέρνηση και σε τι αποσκοπούν οι «διάλογοί» της, οι «επιτροπές εμπειρογνωμόνων» που δημιουργεί και όλα αυτά τα καμώματα;

Αν όλοι αυτοί θέλουν να ...πρωταγωνιστήσουν στην παράσταση με τον τίτλο «Υπονόμευση της Κοινωνικής Ασφάλισης», που ανεβαίνει με χορηγούς την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τον ΟΟΣΑ, ας το κάνουν. Ομως, τους ...έχουμε πάρει χαμπάρι.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ