Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δημοσκοπήσεις και περιοδείες

Η εφημερίδα «Το Παρόν» δημοσίευσε δημοσκόπηση κατά την οποία στην πρόθεση ψήφου ο Παπανδρέου συγκεντρώνει το 53,5% των προτιμήσεων, ο Βενιζέλος 33,8% και ο Σκανδαλίδης 3,8%. Ενώ στη δημοσκόπηση της «Μέτρον Ανάλυσης» για λογαριασμό του «Αντέννα», ο Παπανδρέου συγκεντρώνει το 55% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Βενιζέλος 32% και ο Σκανδαλίδης 8%. Στη δε δημοσκόπηση της ΑΛΚΟ για λογαριασμό του ΑΛΤΕΡ, ο Παπανδρέου συγκεντρώνει 51,7%, ο Βενιζέλος 36,2% και ο Σκανδαλίδης 7%.

Στο μεταξύ, χτες Δευτέρα, ο Γ. Παπανδρέου παραβρέθηκε στο μνημόσυνο για τον παππού του, ενώ ο Ε. Βενιζέλος επισκέφτηκε τον Πειραιά όπου συναντήθηκε με το νομάρχη Γ. Μίχα και τον δήμαρχο Π. Φασούλα, ο οποίος τον στηρίζει ανοιχτά στην κούρσα διαδοχής.

Επίσης, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κ. Λαλιώτη «Η πυξίδα». Στον πρόλογο σημειώνει ότι τα αίτια της ήττας του ΠΑΣΟΚ δεν αφορούν μόνο σε πρόσωπα, αλλά είναι «αίτια σωρευτικά και σε βάθος χρόνου», τα οποία, εν πολλοίς, οφείλονται στα σύνδρομα του «κυβερνητισμού» και του «καθεστωτισμού». Για τις σχέσεις του ΠΑΣΟΚ με την «άλλη Αριστερά», ζητά να δημιουργηθεί ένας «νέος συνασπισμός εξουσίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ