Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΤΡΑ
Το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη και στα παιδιά της

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκδηλώσεις του 33ου Φεστιβάλ στην περιοχή

Ολοκληρώθηκε προχτές Κυριακή το 33ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Πάτρα, που έχει καταξιωθεί πλέον στη συνείδηση της νεολαίας και του κόσμου ως η κορυφαία νεολαιίστικη πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στο νομό. Ο χώρος του γηπέδου «Α. Τόφαλος» γέμισε με νεολαίους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ, ενώ τα έσοδα του φεστιβάλ θα διατεθούν για τις ανάγκες των πυρόπληκτων μαθητών της Ζαχάρως και της Αιγιάλειας.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Τζίμα, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, ο οποίος αφού χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας της Πάτρας στο Φεστιβάλ ως έκφραση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης του ΚΚΕ με το λαό στην καθημερινή πάλη, στη συνέχεια, έκανε εκτενή αναφορά στις μαθητικές κινητοποιήσεις και σημείωσε πως «όλοι αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τις "χαμένες διδακτικές ώρες", στην ουσία ποτέ δε νοιάστηκαν για τους 40.000 που πετιούνται από το σχολείο, για τους 150.000 ανήλικους που πάνε για μεροκάματο, αλλά και για τους υπόλοιπους που πάνε σχολείο - φροντιστήριο -σπίτι και από εξέταση σε εξέταση. Ποτέ δε νοιάστηκαν για τους μεροκαματιάρηδες που κάνουν και δύο δουλιές για να σπουδάσουν τα παιδιά τους».

Η ομιλία διακόπηκε πολλές φορές από τα συνθήματα των νέων που κατέκλυσαν το χώρο του Φεστιβάλ, με κυρίαρχα «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σου καίνε τη ζωή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή» και «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός».

Στη συνέχεια και με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την Οχτωβριανή Επανάσταση, υπογράμμισε σχετικά: «Πριν 90 χρόνια, χάραξε το δρόμο για τις λεωφόρους του μέλλοντος. Εδωσε την πιο περίλαμπρη νίκη στον εργαζόμενο άνθρωπο, κόντρα στο σκοταδισμό και τη συντήρηση. Αυτή η τεράστια πρώτη προσπάθεια έδωσε τόσα επιτεύγματα στη ζωή του ανθρώπου που μόνο σήμερα που λείπει γίνεται κατανοητή η προσφορά της. Δεν είναι τυχαίο που 20 χρόνια μετά τις ανατροπές, οι απολογητές του συστήματος, με την ίδια λύσσα προσπαθούν να σβήσουν την ανωτερότητα του σοσιαλισμού, να εξαφανίσουν το πέρασμα από το βασίλειο της ανάγκης στο βασίλειο της ελευθερίας από τα κιτάπια της ιστορίας».

Και καταλήγοντας τόνισε: «Οσο και να προσπαθούν να ξαναγράψουν την ιστορία, αυτή δεν ακούει. Γιατί ο σοσιαλισμός δεν αφορά το παρελθόν, αφορά το μέλλον. Και το μέλλον ανήκει στην εργατική τάξη και τους συμμάχους της, στα παιδιά της».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με τη συναυλία του Μιλτιάδη Πασχαλίδη, ο οποίος ξεσήκωσε με τα τραγούδια του το πλήθος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Ιούνη (2018-06-02 00:00:00.0)
Ματιές στα Φεστιβάλ ανά την Ελλάδα (2017-09-06 00:00:00.0)
Μαζική συμμετοχή στην προφεστιβαλική της Πρέβεζας (2009-08-05 00:00:00.0)
Συνεχές και αδιάκοπο κάλεσμα ταξικής πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού και το σοσιαλισμό (2008-09-20 00:00:00.0)
Σήμερα ξεκινάει η μεγάλη πολιτική γιορτή (2008-09-18 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία (2008-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ