Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Μειοψηφίες και «μειοψηφίες»...

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΕΣ που θέλουν να κάνουν μάθημα και «μειοψηφίες» που κάνουν καταλήψεις, ανακάλυψε η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας και μας το ανακοίνωσε με αυτές τις εκφράσεις ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Να υποθέσουμε, μήπως, ότι στο άμεσο μέλλον θα δούμε τεράστιες μαθητικές κινητοποιήσεις, που θα στηρίζουν την ...κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Παιδείας;

`Η, μήπως, θα δούμε στους δρόμους χιλιάδες γονείς, οι οποίοι θα διατρανώνουν την ευχαρίστησή τους, επειδή ...πληρώνουν τεράστια ποσά για φροντιστήρια και στη συνέχεια τα παιδιά τους μένουν άνεργα;

Ισως φοιτητές, που θα χαίρονται επειδή τα πτυχία τους υποβαθμίζονται και προχωράει η ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης;

Να τη χαίρεται την ...«επικοινωνιακή πολιτική» της η κυβέρνηση. Ομως, η εκπαιδευτική πολιτική της είναι που αποδοκιμάζεται από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση της Παιδείας και καλά θα κάνουν να το καταλάβουν.

Κι αν αυτοί δε θέλουν να το καταλάβουν, οι επερχόμενες κινητοποιήσεις μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύ καλό ...μάθημα και για τον Θ. Ρουσόπουλο και για τον Ευρ. Στυλιανίδη.

«ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ» ΕΙΝΑΙ η ανάπτυξη της χώρας για τα επόμενα 3 χρόνια, δήλωσε χτες ο Γιώργος Αλογοσκούφης. Αν το είπε για να ...ανακουφιστούμε και να νιώσουμε σίγουροι, μάλλον ατύχησε.

Γιατί, αν δεν το θυμάστε, τα τελευταία χρόνια υποτίθεται πως η χώρα έχει «ρυθμούς ανάπτυξης μεγαλύτερους του μέσου όρου της Ευρωζώνης», όπως μας λένε. Ομως, ο Ελληνας μισθωτός, συνταξιούχος και μικροεπαγγελματίας φτωχαίνει.

Αν, λοιπόν, ο υπουργός δηλώνει ευθέως ότι έχει ...διασφαλισμένη τη φτώχεια μας, το γνωρίζουμε και θα το καταλάβουμε ακόμη καλύτερα με τον προϋπολογισμό που θα καταθέσει στις 20 Νοέμβρη.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ