Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Διάβαζε κι έχε μνήμη

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ
Την ώρα που γύρω σου - στο σχολείο που πάει το παιδί, στη δουλιά που σκοτώνεται ο διπλανός σου, στη γειτονιά που στενάζουν τα γερόντια με 400-500 ευρώ σύνταξη - γίνεται χαμός.

Την ώρα που εσύ ο ίδιος στενάζεις και δεν ξέρεις πού να βρεις διέξοδο.

Την ώρα που αρχίζεις να κατανοείς ότι όλοι μαζί αυτοί - που εκφράζουν τη νομιμότητα του πολιτικού συστήματος - πίνουνε εις υγείαν του κορόιδου - εσέναν εννοούν - κι αρχίζεις να το ψάχνεις αλλιώς,

τότε ακριβώς βρίσκεσαι ξανά μπλεγμένος στο δίχτυ τους.

Την ώρα που στην κορφή διακηρύσσουν «να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλιά της»,

την ώρα που η αστυνομία καλεί απ' το σκοτάδι τις εφεδρείες της, να χτυπήσουν τώρα, γιατί αύριο θα είναι αργά,

εκείνη την ώρα, μια είδηση σε καθηλώνει, ανοίγεις το στόμα σα χάνος και ψάχνεις να βρεις τους κακούς που πυροβόλησαν αστυνομικούς στα υψίπεδα της Κρήτης.

Ούτε που σου περνάει απ' το μυαλό πως αυτοί που ζητάνε να αφήσουμε τους αστυνομικούς να κάνουν τη δουλιά τους κι αυτοί που οπλίζουν αυτούς που χτυπάνε αστυνομικούς είναι οι ίδιοι!

Ακριβώς οι ίδιοι.

Τίποτα πιο επικίνδυνο από την εν λευκώ αστυνομία, που «κάνει τη δουλιά της».

Πάμε στο κύριο: Ενοχλεί η επανάσταση, που υπεράσπισε τον εαυτό της απέναντι στους λευκούς. Οπως ενοχλεί και το ΚΚΕ, που δεν αναγνώρισε στους οπορτουνιστές ρόλο επαναστάτη.

Τρία άρθρα στην ΑΥΓΗ και δύο «ρεπορτάζ» στον αστικοδημοκρατικό Τύπο σπρώχνουν τη σκέψη σ' ένα «αποκαλυπτικό» μίνι - μωσαϊκό:

Βγαίνει αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής και δηλώνει - έτσι βεβαιώνει το ΒΗΜΑ - ότι αν δε χτυπήσει τώρα ο «Επαναστατικός Αγώνας» δε θα χτυπήσει ποτέ! Τι θέλει να πει ο ποιητής; Γιατί «τοιούτες» τάχα «οργανώσεις», τρέχα γύρευε ποιος τις κουμαντάρει. Πάντως, «τα σπασμένα» της «δουλιάς» τους τα πληρώνει το κίνημα...

Τι είναι αυτό που ενοχλεί την αστική τάξη κι έχει σε ετοιμότητα το κράτος της και τις εφεδρείες του; Οι κινητοποιήσεις στην Παιδεία και το Ασφαλιστικό, λένε οι ίδιοι. Μα, καλά, συνιστούν επαναστατική κατάσταση δύο κινητοποιήσεις; Οχι, μα η αστική τάξη ποτέ δεν είναι σίγουρη τι θα βγει από την εξέλιξη των γεγονότων. Ειδικά όταν η κινητοποίηση είναι και σχολειό.

Πόσο μάλλον, επίσης, που έχει και αριστερή επιβεβαίωση ότι «βασιλεύει γενική ασυδοσία» κι ακόμα χειρότερα πως οι καταλήψεις - λέει ο «αριστερός» - δεν είναι τίποτα άλλο από μια εκδοχή των αντιλήψεων της 17Ν!

Πάλι καλά που κρατιούνται και δε φωνάζουν: «Πατάξτε τους διαδηλωτές ως τρομοκράτες»!

Με κομψό τρόπο, οι δύο πρώτοι «υπογραμμισμένοι» το λένε ήδη: Οι στόχοι του ΚΚΕ μας πάνε πίσω κι από τις φιλελεύθερες ολιγαρχίες, ο ένας, ενώ ο άλλος πάει κατευθείαν στο στόχο: Εκεί στο '24 - '25 στράβωσε το πράγμα, λέει.

Κι όλοι γνωρίζουμε τι είναι αυτό που ενοχλεί τους «φίλους της επανάστασης»...

Επίκειται, λοιπόν, «κοινωνική αναταραχή»! Και επιτελικά οι αστοί συνθέτουν σε μιαν εικόνα όλες τις ψηφίδες. Εντελώς συμπτωματικά, ακριβώς τις μέρες που η εργατική τάξη σκύβει με προσοχή σ' ό,τι αφορά την επανάστασή της, ακριβώς τις μέρες που το Κόμμα της, το ΚΚΕ, γιορτάζει 90 χρόνια απροσκύνητο.

Χωρίς καν να το ξέρεις, έχεις γίνει ήδη ο εφιάλτης που στοιχειώνει τον ...ξύπνιο των αστών.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ