Τρίτη 6 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
«Εχουμε ανάγκη νέους Οχτώβρηδες»

Μαζική η συμμετοχή της νεολαίας και των εργαζομένων στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση

Από την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Νομικής στην Κομοτηνή
Από την εκδήλωση στο αμφιθέατρο της Νομικής στην Κομοτηνή
Εκατοντάδες νέοι, αλλά και μεγαλύτερων ηλικιών άνθρωποι συμμετείχαν στη μεγάλη εκδήλωση που έγινε στο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή, για τα 90 χρόνια από την Οχτωβριανή Επανάσταση. Η μαζική συμμετοχή της νεολαίας, των εργαζομένων, στην εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ επιβεβαίωσε ότι ο σοσιαλισμός συνεχίζει να εμπνέει την εργατική τάξη και τη νέα βάρδιά της.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο Θανάσης Μπιζαϊντές, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Ερνέμ Ακιόλ, στέλεχος της Νεολαίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας, ενώ πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

«Η Οχτωβριανή είναι μια μεγάλη ανεπανάληπτη επανάσταση όχι μόνο γιατί εγκαινίασε το πρώτο στον κόσμο σοσιαλιστικό κράτος, όχι μόνο γιατί δημιούργησε μια άλλη κατάσταση σ' όλο τον κόσμο, αλλά και γιατί προσφέρεται και από την πλευρά της μελέτης της πείρας όχι μόνο της στρατηγικής και της τακτικής της επανάστασης, αλλά και της πείρας της σοσιαλιστικής οικοδόμησης και των αιτιών της ανατροπής του σοσιαλιστικού στρατοπέδου», σημείωσε ο Θ. Μπιζαϊντές. Σημείωσε επίσης ότι από τα κορυφαία καθήκοντα του κομμουνιστικού ιδεολογικού μετώπου, σήμερα, είναι να αποκατασταθεί στα μάτια των εργαζομένων η αλήθεια για το σοσιαλισμό του 20ού αιώνα, χωρίς εξιδανικεύσεις, αντικειμενικά και απαλλαγμένη από τις συκοφαντίες της αστικής τάξης.


Αναφέρθηκε επίσης στα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Παιδεία, την Υγεία, την Επιστήμη, τον Πολιτισμό κ.α., στην αποφασιστική συμβολή της ΕΣΣΔ στη συντριβή του ναζισμού - φασισμού, στην ανάπτυξη των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων και στην εμπέδωση για δεκαετίες της ειρηνικής συμβίωσης των λαών στα Βαλκάνια.

«Κρατάμε τα μηνύματα και τα διδάγματα από το μεγάλο πρώτο βήμα που έκανε η ανθρωπότητα προς τα εμπρός. 90 χρόνια πριν, το φάντασμα που πλανιόταν πάνω από την Ευρώπη απέκτησε σάρκα και οστά για πρώτη φορά στη Ρωσία, δείχνοντας στους λαούς ποιος είναι ο μοναδικός δρόμος για την εξασφάλιση της ειρήνης, για μια δίκαιη ζωή», είπε ο Ερνέμ Ακιόλ. Πρόσθεσε ότι με την ανατροπή, οι ιμπεριαλιστές πίστεψαν ότι θα μπορέσουν να βάλουν στο χέρι τους λαούς, να τους ματοκυλίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. «Δεν έχουν νικήσει ακόμη. Είμαστε ακόμα εδώ με χιλιάδες συντρόφους σε κάθε γωνιά του πλανήτη με τους οποίους παλεύουμε για έναν κοινό σκοπό, μοιραζόμαστε τα ίδια οράματα».

Και σημείωσε την ανάγκη κοινής δράσης των λαών της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων, περιοχών όπου ο ιμπεριαλισμός προσπαθεί να διχάσει τους λαούς, πυροδοτεί πολέμους, προσπαθώντας να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς και επιδιώξεις του. Για να καταλήξει λέγοντας ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη νέους Οχτώβρηδες. Σ' αυτή την κατεύθυνση παλεύουμε σταθερά και αταλάντευτα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ