Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Πριν 10 χρόνια...

«Εγκλημα υπάρχει. Διακίνηση ναρκωτικών υπάρχει. Οπλοκατοχή υπάρχει. Οπλοχρησία υπάρχει. Πυροβολισμοί υπάρχουν. Πρόσφατο παράδειγμα είχαμε τους πυροβολισμούς ενάντια στο κοινοτικό μας γραφείο με "καλάσνικοφ" (!), λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση του σχεδίου "Καποδίστριας". Ασυδοσία μεγάλη υπάρχει (...)».

*

«Οποιος θέλει βρίσκει όπλα και σφαίρες, παντός τύπου και διαμετρήματος, αρκεί να έχει χρήμα (...) το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό (...). Από κει τραβάνε και την εκλογική τους πελατεία τα δυο μεγάλα κόμματα».

*

«Χασισοφυτείες, όπλα, νονοί, δεν υπάρχει τίποτα μεμονωμένο. Οποιος μπαίνει σε αυτό το κύκλωμα δεν μπαίνει χωρίς πιστόλι. Οι πάντες ξέρουν τους κακοποιούς στα χωριά. "Κάποιοι" τους αγκαλιάζουν. Είναι πολιτική δύναμη, εκλογική πελατεία. Είναι τα άτομα που θα χρειαστώ να επιβάλω και να περάσω την ψεύτικη πολιτική μου, το ρουσφέτι».

*

Τα παραπάνω είναι αποσπάσματα (επώνυμων) καταγγελιών για το καθεστώς στα Ζωνιανά και πέριξ αυτών. Δεν έγιναν χτες ή προχτές. Πρωτοείδαν το φως της δημοσιότητας εδώ και 10 (!) ολόκληρα χρόνια.

«ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ - Ποινική ασυδοσία, κρατική εγκατάλειψη»,

ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε τότε, στις 23 Δεκέμβρη 1997, στο «Ριζοσπάστη».

Ναρκωτικά, όπλα, ασυδοσία, πολιτικές πλάτες, διαπλοκή συνενοχής. Ηταν όλα γνωστά. Και καταγεγραμμένα. Μόνο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «δεν ήξεραν»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ