Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οικοδόμοι μιας νέας ζωής

Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΡΜΕΤΖΟΓΛΟΥ από τον «Ελεύθερο Τύπο»
«Στην οικοδομή χτίζουμε, στη Βουλή γκρεμίζουν».

Απλή κουβέντα, απόλυτη αλήθεια. Μπας και αρχίσει να αποδομείται κάποτε το παραμύθι για το τι κάνει η αστική τάξη και το πολιτικό προσωπικό της μέσα στο «ναό» που, βεβαίως, και θα τον αξιοποιούμε σαν έναν από τους χώρους αντιπαράθεσης και προβολής των εργατικών αιτημάτων, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι οι αστικοί θεσμοί είναι το ίδιο ξεπερασμένοι όσο και το σύστημα που υπηρετούν.

Απλά πράγματα. Αρκεί να είσαι ένας απ' αυτούς που χτίζουν, ένας απ' αυτούς που παράγουν όλο τον πλούτο που μας περιβάλλει.

Από την ίδρυσή του το ΚΚΕ διακήρυσσε ότι η εργατική τάξη πρέπει να διεκδικήσει την εξουσία για τον εαυτό της. Κι όταν βρέθηκε «στο βουνό» έδωσε δείγματα δημιουργίας λαϊκών θεσμών που το περιεχόμενό τους ακόμα και σήμερα ενοχλεί τον αστικό κόσμο.

Ετσι την ώρα που το ΚΚΕ με καθημερινές πράξεις προσπαθεί να οργανώσει την εργατική τάξη ώστε να γίνεται όλο και πιο ικανή να διεκδικήσει την εξουσία για τον εαυτό της. Αυτήν την ώρα σπεύδουν οι αστοί να κατασκευάσουν νέα αναχώματα.

Δεν έγραψαν τίποτα για τη διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 90χρονα του Κόμματος, τη μελέτησαν όμως... Και καθώς μπροστά μας έχουμε τον επόμενο χρόνο και τα 60χρονα από την εποποιία των 70 ημερών στο Γράμμο, παίρνουν θέση έγκαιρα (η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άρχισε ήδη τα αφιερώματα στους «αιμοσταγείς»).

Πάμε γι' άλλα: έχει, λέει, τώρα λυμένα τα χέρια ο... Γιώργος. Γιατί, ποιος του τα κράταγε; Ως τώρα μαζί πηγαίνανε σε όλα, μαζί συνεχίζουνε και αύριο. Αλλο, αν η αστική τάξη βλέπει στη «συμμετοχική δημοκρατία» και βήματα με προοπτική για την αναπαλαίωση του πολιτικού συστήματος.

Αλί στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ έπαψε να στηρίζει το νόμο Ρέππα, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το πέρασμα των σχολείων και τομέων της Υγείας στην Αυτοδιοίκηση, ή έπαψε να στηρίζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Αφγανιστάν. Το ΠΑΣΟΚ δεν άλλαξε επειδή επανεκλέχθηκε ο αρχηγός του, γιατί πολύ απλά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να αλλάξει. Είναι διαμορφωμένο κόμμα με κεντρική ιδεολογική επιλογή τη στήριξη των πολιτικών του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ