Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Εορτασμοί για την «επέτειο» του ψευδοκράτους

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Ξεκίνησαν χτες στο κατεχόμενο τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας οι εορτασμοί για την «επέτειο» της συμπλήρωσης 24 χρόνων, από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους την 15η Δεκέμβρη του 1983. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που ανακοίνωσε η κατοχική κυβέρνηση θα διαρκέσουν μέχρι τις 22 Νοέμβρη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις φέρονται να έχουν αποδεχτεί την πρόταση συμμετοχής πλειάδα καλλιτεχνών, όχι μόνο από την Τουρκία, αλλά και από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ολλανδία, τη Λιθουανία και την ΠΓΔΜ. Στο πλαίσιο των εορτασμών, όπως δήλωσαν, δε θα λείψουν και οι στρατιωτικές φιέστες, καθώς στις 15 Νοέμβρη θα καταπλεύσουν στα κατεχόμενα λιμάνια της Αμμοχώστου και της Κερύνειας τουρκικά πολεμικά πλοία, ενώ ακροβατικό σμήνος της τουρκικής αεροπορίας θα πραγματοποιήσει επιδείξεις πάνω από την Κερύνεια και θα αναρτηθούν στην οροσειρά του Πενταδάκτυλου δύο γιγάντιες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, εμβαδού 216 τετραγωνικών μέτρων, εκάστη, με στόχο να είναι ορατές από τις ακτές της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, τη στιγμή που η Κυπριακή Δημοκρατία κατέθεσε στο ψευδοκράτος πρόταση αναγνώρισης των πανεπιστημίων που λειτουργούν στα Κατεχόμενα, το καθεστώς απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι προτίθεται να μετατρέψει το ζήτημα σε πολιτικό, απορρίπτοντας την κίνηση...

Τέλος, αναφορικά με το ζήτημα της σύνδεσης των λιμανιών Συρίας - ψευδοκράτους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις της Δαμασκού, στην υπουργό Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου - Μαρκουλλή, ότι «πολύ σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα των δρομολογίων μεταξύ του κατεχόμενου Λιμανιού της Αμμοχώστου και της Λατάκειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ