Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΓΔΜ
Κόντρες προέδρου - πρωθυπουργού με το βλέμμα στο ΝΑΤΟ

ΣΚΟΠΙΑ.-- «Πόλεμος» ανακοινώσεων και αντιδηλώσεων έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι με αφορμή ερμηνείες αμφοτέρων πλευρών πάνω στις πρόσφατες δηλώσεις της μόνιμης αντιπροσώπου των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, Βικτόρια Νούλαντ.

Ο πρωθυπουργός Γκρούεφσκι διαπίστωσε «με λύπη» ότι «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» η ανακοίνωση της προεδρίας μετά τη συνάντηση του Τσερβένκοφσκι με τη Νούλαντ, πως δηλαδή έχει φθάσει «σε τέλμα η υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων» των Σκοπίων για ένταξη στο ΝΑΤΟ. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρόεδρο Τσερβένκοφσκι ότι είναι απ' τους πολιτικούς «που προσπαθούν να μειώσουν το ηθικό του μακεδονικού λαού» και να «αποθαρρύνουν την κυβέρνηση απ' το να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της». Κατά τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι, οι αρνητικές παρατηρήσεις της Νούλαντ δεν ήταν παρά μία προσπάθεια «να μας βοηθήσει υποδεικνύοντας» ...τα αδύναμα σημεία. Το κόμμα του πρωθυπουργού «VMRO-DPMNE» ισχυρίστηκε μάλιστα ότι ο Τσερβένκοφσκι «αποσκοπεί σε πολιτικά οφέλη απ' τη μη ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ».

Η απάντηση του προέδρου Τσερβένκοφσκι ήταν πως ούτε η πρόσφατη έκθεση της ΕΕ, ούτε οι δηλώσεις Νούλαντ «δεν κατάφεραν να αφυπνίσουν» την ηγεσία της κυβέρνησης μετά από 15 μήνες στην εξουσία...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ