Τρίτη 13 Νοέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΠΑΣΟΚική ... αντιπολίτευση

ΤΟ ΠΑΣΟΚ «αλλάζει», «ανανεώνεται», «διευρύνεται», «αποκτά προοπτική», «έχει διαμορφωμένο εκσυγχρονιστικό ρεύμα», σύμφωνα με όσα μας λένε τα στελέχη του, κερδισμένοι ή χαμένοι.

Ο,τι κι αν κάνει, πάντως, «προς τα μέσα», δεν επηρεάζει καθόλου το τι κάνει «προς τα έξω». Ετσι, χτες, στη Βουλή, ψήφισε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία ένα ακόμα νομοσχέδιο, που αφορά την αστυνόμευση των λιμανιών και των λιμενεργατών.

Κι αυτή η πράξη σύμπνοιας με αντιλαϊκές επιλογές (που δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία του) δεν είναι ούτε «παπανδρεϊκή», ούτε «βενιζελική». Είναι απλά ...«ΠΑΣΟΚική» και ενδεικτική της «αντιπολίτευσης» που πρόκειται να ασκήσει.

Γιατί είναι σαφές πως ό,τι κι αν αλλάξει στους συσχετισμούς στο ΠΑΣΟΚ εφεξής ουδεμία σχέση θα έχει με τις βασικές πολιτικές επιλογές του. Κι αυτό δε χρειάζεται να είναι κανείς «ειδήμονας» για να το καταλάβει.

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ αν ο Προκόπης Παυλόπουλος θα φορέσει κανένα αστέρι στο πουκάμισο, πάντως οι δηλώσεις του θυμίζουν πολύ «γουέστερν» του 1950, ιδίως όταν λέει πως «θα εφαρμοστεί ο νόμος και η τάξη».

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνώντες θέλουν να «εφαρμόσουν νόμους». Μας το έχουν αποδείξει με τις επιστρατεύσεις απεργών, με τους εισαγγελείς στα σχολεία και τις δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν απεργίες παράνομες.


Παπαγεωργίου Βασίλης

Το θέμα είναι ...ποιους νόμους στην πραγματικότητα θέλουν να εφαρμόσουν και προσπαθούν να μας περάσουν ανάλογα μηνύματα με επικοινωνιακά «κόλπα», όπως αυτό των Ζωνιανών.

Κι επειδή έχουν πολλούς νόμους που θα επιφέρουν δυσαρέσκεια στα συρτάρια τους, κι επειδή το ασφαλιστικό νομοσχέδιό τους «ψήνεται» και σύντομα θα σερβιριστεί, θέλουν φαίνεται να μας θυμίσουν ότι ...υπάρχει και κράτος.

Ενα κράτος με χαφιεδοκάμερες, αστυνομία, ειδικές δυνάμεις, εισαγγελείς και χίλιους δυο κατασταλτικούς μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ