Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ξεκίνησαν με αποχή

Με αποχή από τον... αγιασμό και με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης άρχισε η σχολική χρονιά για τους μαθητές και τους γονείς των 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείων της Νέας Ιωνίας. Κύριο αίτημα μαθητών και γονιών να σταματήσουν τα δύο σχολεία να λειτουργούν σε διπλή βάρδια, όπως γίνεται εδώ και ένα χρόνο.

Συγκεκριμένα, τα δύο σχολεία συστεγάζονται μετά τον καταστροφικό σεισμό της 7/9/99, ο οποίος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο κτίριο του 1ου Δημοτικού. Πέρσι ο συστεγασμός των δύο σχολείων είχε προταθεί ως προσωρινή λύση, όμως όλα δείχνουν ότι κινδυνεύει να πάρει χαρακτήρα μονιμότητας. Οι Σύλλογοι Γονέων είχαν προειδοποιήσει από τον περασμένο Ιούνη τους αρμόδιους φορείς ότι δεν πρόκειται τα παιδιά τους να μπουν στις τάξεις, αν δε βρεθεί λύση που θα εξυπηρετεί τους γονείς και των δύο σχολείων, δηλαδή να λειτουργούν μόνο σε πρωινή βάρδια.

Οσο για τις δικαιολογίες που προβάλλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, υποστηρίζοντας ότι η μελέτη για το 1ο Δημοτικό δεν έχει ολοκληρωθεί, οι γονείς προτείνουν οι μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας να χωριστούν στα δύο, ώστε να εξυπηρετούνται δύο τάξεις αντί για μία και οι αίθουσες του 3ου Δημοτικού που δεν έχουν υποστεί ζημιές να λειτουργήσουν. Σε συνάντηση που είχαν χτες οι γονείς με τον Γιώργο Περτσεμλίδη, δήμαρχο Ν. Ιωνίας και την προϊσταμένη της Α' Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χονδρέα, πήραν τη δέσμευση ότι οι προτάσεις τους θα εξεταστούν και πρόκειται να πάρουν σήμερα απάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ