Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ατιμη» μνήμη...

«Επειδή δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν συμβασιούχοι δύο ταχυτήτων στο υπουργείο Πολιτισμού, όπως και σε οποιοδήποτε υπουργείο, και επειδή είναι απαράδεκτες οι διακρίσεις υπέρ κάποιων συμβασιούχων, ερωτάστε Κύριοι Υπουργοί:

Τι ακριβώς συμβαίνει στο υπουργείο Πολιτισμού με τους συμβασιούχους; (...) Πότε προτίθεστε να μονιμοποιήσετε τους συμβασιούχους, για τους οποίους θα αποδειχθεί ότι αδίκως εξαιρέθηκαν από τις μονιμοποιήσεις;».

Ετσι καταλήγει η Ερώτηση 49 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών. Αν και μεταξύ των ερωτώντων υπάρχει και το όνομα ενός πρώην υπουργού Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, του Θ. Πάγκαλου - οπότε κάτι θα μπορούσε να πει και αυτός ως προς το πρώτο ερώτημα στους συντρόφους του - η στήλη, θέλοντας να βοηθήσει τη «μνήμη» των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τι γινόταν πάντα στο ΥΠΠΟ και πως αντιμετώπιζε το ΠΑΣΟΚ τους συμβασιούχους, τους χαρίζουμε το παρακάτω απόσπασμα από τα παλιά:

«Θέλω να καταγγείλω την κατάληψη που έγινε στο υπουργείο Εργασίας, την κατάληψη που γίνεται στο χώρο της Ακρόπολης και την προσπάθεια κατάληψης και άλλων χώρων. Δείχνουν ότι υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο. Ενα σχέδιο που έχει ως στόχο να δημιουργήσει εικόνες. Είναι μια παράσταση, ένα θέατρο που θέλει να συγκαλύψει τη δική μας προσπάθεια, την προσπάθεια για κοινωνική συνοχή»!

Τάδε έφη... ο τότε πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στις 5/4/2001. Ηταν η μέρα που οι συμβασιούχοι του ΥΠΠΟ προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό μιας ώρας της εισόδου προς τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και κατόπιν άφησαν τους επισκέπτες να συνεχίσουν την περιήγησή τους. Αυτή ήταν η... «κατάληψη» της Ακρόπολης. Α, «παρεμπιπτόντως»: Απαιτούσαν μόνιμη και σταθερή δουλιά και λήξη της εργασιακής τους ομηρίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ