Σάββατο 19 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Εγκλωβισμένη παραμένει η κυβέρνηση

Εγκλωβισμένη στο νοσηρό κλίμα που δημιουργήθηκε με αφορμή την υπόθεση Ζαχόπουλου παραμένει η κυβέρνηση, αφού η χτεσινή παρέμβαση του πρωθυπουργού καθόλου δεν ξεκαθάρισε το τοπίο, που θα παραμείνει θολό και δυσώδες και το επόμενο διάστημα.

Η επίδειξη φραστικής βούλησης εκ μέρους του πρωθυπουργού με χιλιοακουσμένες «όμορφες» διακηρύξεις μάλλον απογοήτευση προκάλεσαν στο κομματικό ακροατήριο της ΝΔ, που ανέμενε πιο συγκεκριμένες και σαφείς απαντήσεις και πρωτοβουλίες.

Κυβερνητικά στελέχη δεν έκρυβαν χτες ότι η υπόθεση αυτή «δεν κλείνει εύκολα» και θα τραβήξει σε μάκρος, συνδέοντας τη διάρκειά της με τον εκδοτικό πόλεμο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου εστιάζονται στο να πάψει να είναι στο επίκεντρο της δίνης το Μέγαρο Μαξίμου και να περιοριστεί το πολιτικό κόστος. Στην κατεύθυνση αυτή αναζητούνται επικοινωνιακά «σωσίβια», έστω και μειωμένης αντοχής, ενώ θα επιχειρήσει να επαναφέρει στην ατζέντα «τα πραγματικά προβλήματα».

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε την πρόταση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για θέματα διαφάνειας, επαναλαμβάνοντας ότι ο Κ. Καραμανλής είναι στη διάθεση όποιου πολιτικού αρχηγού θα ήθελε να του διατυπώσει πρόταση για οποιοδήποτε θέμα. Παράλληλα, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχει στη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, όπου η κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση της θωράκισης της διαφάνειας. Απαντώντας στις φήμες που θέλουν τον Γ. Ανδριανό να μην παραλαμβάνει αλλά να παραδίνει dvd στον «δημοσιογράφο», ο Ε. Αντώναρος έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάληξη της υπόθεσης των υποκλοπών στο αρχείο, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος επικαλέστηκε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, αρνούμενος σταθερά την πολιτική διάσταση και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Οσον αφορά στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής, ο Ε. Αντώναρος είπε ότι θα ήταν επιβεβλημένη αν η Δικαιοσύνη διαπίστωνε εμπλοκή πολιτικών και παρέπεμπε σχετικό πόρισμα στη Βουλή.

Τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση Ζαχόπουλου δε θα πλήξει την κυβέρνηση ούτε θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό εξέφρασε ο Αντ. Σαμαράς, προβλέποντας μάλιστα ότι «ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πολιτικός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην Ολομέλεια η αντιπαράθεση, «εκτός κάδρου» το άθλιο θεσμικό πλαίσιο (2022-08-26 00:00:00.0)
«Καταπίνουν» τις μίζες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (2008-07-10 00:00:00.0)
Ευχολόγιο για τη «διαφάνεια» (2008-01-19 00:00:00.0)
Ζητούν την κλήση όλων των υπουργών Πολιτισμού των κυβερνήσεων ΝΔ (2008-01-08 00:00:00.0)
Εφαλτήριο το «μοντέλο» του ΟΤΕ (2005-05-28 00:00:00.0)
Δικομματικό παζάρι για τους μάρτυρες (2004-10-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ