Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Αμεση επικοινωνία με το λαό η απάντηση στον αποκλεισμό των ΜΜΕ

Σε χώρο ανοιχτής επικοινωνίας με τους εργαζόμενους μετατράπηκε χτες ο υπόγειος χώρος της Ομόνοιας, όπου η ΚΟΑ του ΚΚΕ και η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ πραγματοποίησαν εξόρμηση ενημέρωσης του λαού, μοιράζοντας την ανακοίνωση - καταγγελία του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την απαράδεκτη αντιμετώπιση του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος από τα ΜΜΕ και καλώντας σε λαϊκή αντεπίθεση ενάντια στη διαφθορά και στα αντιλαϊκά σενάρια.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι στο πλαίσιο των παρεμβάσεων της ΚΟΑ και της ΚΝΕ ενάντια στον αποκλεισμό του ΚΚΕ και του μαζικού κινήματος από τα ΜΜΕ. Για πάνω από μία ώρα στον υπόγειο χώρο της Ομόνοιας φύσηξε άλλος αέρας, κόντρα στην πολιτική του αποκλεισμού του ΚΚΕ και κόντρα στο νοσηρό κλίμα που καλλιεργείται από την πλειοψηφία των ΜΜΕ.

Το μήνυμα του ΚΚΕ πέρασε άμεσα στους αποδέκτες του. Τόσο το πανό που τοποθετήθηκε και οι ανακοινώσεις που πέρασαν μέσα σε λίγη ώρα σε εκατοντάδες χέρια, όσο και ο ήχος από την ντουντούκα έσπασαν τοπικά το φράγμα της σιωπής, πράγμα που ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτο από τους διερχόμενους, όπως φάνηκε και από τις αντιδράσεις τους. Πολλοί ήταν αυτοί που παίρνοντας την ανακοίνωση του ΠΓ στο χέρι είχαν και μια κουβέντα να προσθέσουν ενάντια στο κλίμα σήψης των ημερών.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ - τόνισε σε δήλωσή του ο Κ. Μαρκέτης, μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ και νομαρχιακός σύμβουλος - εντάσσουν την πρωτοβουλία αυτή σε μια σειρά παρεμβάσεων για την ανάδειξη και καταγγελία του αποκλεισμού του Κόμματος και της δράσης του λαϊκού κινήματος από τα περισσότερα ΜΜΕ, σε μια περίοδο που οι ταξικοί αγώνες δυναμώνουν. Κάλεσε το λαό της Αθήνας και τους εργαζόμενους να αντισταθούν και να παλέψουν ενάντια στο νοσηρό κλίμα, στην αποσιώπηση της πολιτικής του ΚΚΕ και στη διαστρέβλωση της ιστορίας του. Να βάλουν εμπόδια και να συμπαραταχτούν στο δυνάμωμα της πάλης για τα δικαιώματά τους.

Στη Θεσσαλονίκη

Περιοδείες σε εργασιακούς χώρους πραγματοποιούν, σήμερα, κλιμάκια της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, συζητώντας με τους εργαζόμενους τη μετεκλογική αντιμετώπιση του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης, στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο, σχολιάζει: «Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από τα ΜΜΕ (ιδιωτικά και κρατικά), ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες εκλογές, είναι κραυγαλέα προκλητική. Αποτελεί ταξική επιλογή της πλουτοκρατίας, που έχει στην ιδιοκτησία της τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Οι εργαζόμενοι, όλες οι λαϊκές δυνάμεις, ανεξάρτητα από το βαθμό της γενικότερης ιδεολογικής συμφωνίας με το ΚΚΕ, είναι ανάγκη να καταδικάσουν τον πόλεμο αποκλεισμού και διαστρέβλωσης που δέχεται το ΚΚΕ».

Στις 7 το πρωί ο βουλευτής Γιάννης Ζιώγας, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στο εργοτάξιο Αρχιτεκτονικού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οδό Μαρτίου, και στις 3 το μεσημέρι η βουλευτής Σοφία Καλαντίδου, επικεφαλής κλιμακίου της ΚΟΘ, θα περιοδεύσει στην ΕΛΛΕΝΙΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ