Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία!

Γρηγοριάδης Κώστας

Δέκα οκτώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν χτες Επερώτηση στη Βουλή για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΤΕΙ στις ειδικότητες που εκκρεμούν και κάνουν λόγο για «απαξίωση των ΤΕΙ από την κυβερνητική πολιτική». Το πρόβλημα της απουσίας κατοχυρωμένων «επαγγελματικών δικαιωμάτων» από ειδικότητες ΤΕΙ και πανεπιστημίων δεν είναι καινούριο. Γι' αυτό, καλά θα κάνουν να δουν πιο προσεκτικά και τα πεπραγμένα των δικών τους κυβερνήσεων.

Είναι άκρως υποκριτικό σήμερα, που η επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα της νεολαίας γενικεύεται, που οι μισθοί των 500 ευρώ, τα ωράρια - λάστιχο, οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι γίνονται ο κανόνας... να μιλούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ - οι ένοχοι δηλαδή - για «κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων». Ασε που, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ με την πολιτική τους, έχουν καταδικάσει τα ΤΕΙ σε ιδρύματα β' κατηγορίας (με νομοθετήματα όπως η ψευδεπίγραφη «ανωτατοποίηση», με κουτσουρεμένη χρηματοδότηση, με ίδρυση σχολών απίθανων και άχρηστων ειδικοτήτων)...

Το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θεωρούν δεδομένη την υιοθέτηση της κοινοτικής Οδηγίας 36/05 για την αναγνώριση διάφορων επαγγελματικών σχολών χαμηλού επιπέδου (ΚΕΣ) ως «ιδιωτικά πανεπιστήμια» και με τον τρόπο τους παραδέχονται ότι ακόμα και αυτές οι σχολές, θα «συμπιέσουν» το επίπεδο των υποβαθμισμένων ΤΕΙ και τα δικαιώματα των αποφοίτων τους. Δεν αντιδρούν όμως, στην Οδηγία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ