Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αρχίζουν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Την ερχόμενη Τρίτη θα συγκροτηθεί σε σώμα η επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη, σε αντιδραστική κατεύθυνση, αναθεώρησή του, αφού η παρούσα Βουλή είναι αναθεωρητική.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας αφού ολοκλήρωσε την επικοινωνία του με τους πολιτικούς αρχηγούς από τους οποίους ζήτησε να ορίσουν τους βουλευτές των κομμάτων τους που θα πάρουν μέρος στην Επιτροπή. Εκ μέρους του ΚΚΕ στην Επιτροπή θα μετέχουν οι Κ. Αλυσανδράκης, Α. Κανταρτζής και Δ. Κουμπούρης.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι δε θα πάρει μέρος στις εργασίες της Επιτροπής επικαλούμενο «αλχημείες» που έγιναν στην προηγούμενη Βουλή προκειμένου η ΝΔ να αποσπάσει την πλειοψηφία σε κρίσιμα ζητήματα (άρθρο 24). Ο Γ. Παπανδρέου με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής επαναφέρει την πρότασή του για την εξυπαρχής εκκίνηση της αναθεωρητικής διαδικασίας με ομόφωνες προτάσεις των κομμάτων για τα θέματα της «διαφάνειας, της διαφθοράς, των ΜΜΕ, την αναβάθμιση του κοινοβουλίου».

Οι εργασίες της Επιτροπής θα διαρκέσουν ενάμιση μήνα και η σχετική συζήτηση και απόφαση της Ολομέλειας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνη. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι για την αναθεώρηση των προτεινόμενων άρθρων πρέπει να συμπληρωθεί πλειοψηφία 180 βουλευτών αφού στην προηγούμενη Βουλή κανένα άρθρο δε συμπλήρωσε τις 180 ψήφους που απαιτεί το Σύνταγμα. Εάν γινόταν κάτι τέτοιο, η σημερινή Βουλή θα μπορούσε να αναθεωρήσει τα άρθρα με 151 βουλευτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ