Παρασκευή 25 Γενάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταδικάζει την αστυνομική βία

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στις 9.00 το πρωί, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας

Την καταδίκη της για την ωμή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και της Πολεοδομίας στον καταυλισμό των προσφύγων της Πάτρας, το ανελέητο κυνηγητό, τις μαζικές συλλήψεις και γενικά την αστυνομοκρατία που επικρατεί στην πόλη, εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

Σε σχετική ανακοίνωση χαρακτηρίζει συνένοχες τη νομαρχία, το δήμο και την περιφέρεια, «που συνέβαλαν άμεσα υποκινώντας την απόφαση για την επέμβαση και έμμεσα αρνούμενοι, επί σειρά ετών, να δημιουργήσουν ανθρώπινους χώρους διαβίωσης στον καταυλισμό». Συμπληρώνει ότι πρόκειται για μια προσχεδιασμένη επίθεση, που υλοποιεί τις αντιμεταναστευτικές και αντιπροσφυγικές πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι η τεράστια πλειοψηφία των αλλοδαπών του καταυλισμού της Πάτρας είναι Αφγανοί και Ιρακινοί, δηλαδή προέρχονται από χώρες που δέχτηκαν ιμπεριαλιστική επίθεση, βρίσκονται υπό κατοχή και υπάρχει κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εγκυμονεί κινδύνους για τη ζωή και την ακεραιότητά τους.

Επίσης, καταδικάζει τις αθρόες συλλήψεις και τη σωρηδόν μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αθήνας και σε άλλες πόλεις, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους. Ζητά:

  • Να σταματήσει η επιχείρηση - «σκούπα» και το πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και να δημιουργηθεί σύγχρονος και ανθρώπινος χώρος υποδοχής τους.
  • Να σταματήσει η αστυνομοκρατία της πόλης και του λιμανιού της Πάτρας.
  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι αλλοδαποί που συνελήφθησαν και να σταματήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.
  • Να τους χορηγηθεί η δυνατότητα ασύλου και αδειών παραμονής, να διευκολυνθεί η μετάβασή τους στις χώρες της ΕΕ που επιθυμούν.

Σε αυτό το πλαίσιο η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τα μέλη της, τους μαζικούς φορείς και τα συνδικάτα σε παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης, σήμερα Παρασκευή στις 9.00 πμ, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας, Π. Ράλλη 24 (Ρουφ).

  • Την ωμή επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και της Πολεοδομίας καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων. Οπως καταγγέλλει, «η προσχεδιασμένη επίθεση εντάσσεται στην αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που υλοποιεί εδώ η κυβέρνηση της ΝΔ. Ερχεται και δένει με την καθημερινή εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών στον κλάδο μας από το κεφάλαιο και τους εργοδότες». Το σωματείο θα συμμετέχει μαζί με άλλους μαζικούς φορείς και ταξικά συνδικάτα στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθήνας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ