Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Περίσσεψε» η ευαισθησία

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε» ήταν οι απαντήσεις που έδωσε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κωνσταντόπουλος στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα Γονιών και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) προχτές στο υπουργείο, όταν τέθηκε το ζήτημα του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ) και συγκεκριμένα ότι δεν έχει υλοποιηθεί καμία από τις δεσμεύσεις που ο ίδιος είχε δώσει επανειλημμένα στους μαθητές του. Ο υφυπουργός μετακύλησε την ευθύνη στη διοίκηση του ΚΕΑΤ για ζητήματα όπως το κτιριακό πρόβλημα και η παροχή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους 20 μαθητές.

Βέβαια το κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των μαθητών του ΚΕΑΤ συνεχίζεται. Το υπουργείο Παιδείας είχε αναλάβει συγκεκριμένη δέσμευση να μην υπολογιστούν οι απουσίες της κατάληψης που έκαναν οι μαθητές, διεκδικώντας το δικαίωμά τους στη μόρφωση. Ομως, όταν προχτές οι γονείς παιδιών που συμμετείχαν στην κατάληψη πήγαν να πάρουν τους βαθμούς τους, ειδοποιήθηκαν ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν να μείνουν από απουσίες!

Ακόμα, ο υφυπουργός στα λόγια αναγνώρισε μεν την αναγκαιότητα ίδρυσης ειδικού γυμνασίου - λυκείου στην Ελλάδα για παιδιά με προβλήματα όρασης, όμως επιχείρησε να παρουσιάσει ως υπεύθυνη για τη μη δημιουργία τους την... άλλη επιστημονική αντίληψη που έχει επικρατήσει για την εκπαίδευση των ΑμΕΑ. Αθωώνοντας έτσι την πολιτική επιλογή της συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ειδικής αγωγής. Είναι και αυτές κάποιες απ' τις πτυχές της... ευαισθησίας που δείχνει η κυβέρνηση για τα ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ