Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ
Ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία

Ολοκληρώθηκε στο Βίλνιους, η άτυπη Σύνοδος των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ

Την πλήρη ευθυγράμμιση της ελληνικής κυβέρνησης με τα ιμπεριαλιστικά επιτελεία και την παραπέρα εμπλοκή της χώρας στους νεοταξικούς τυχοδιωκτισμούς επιβεβαίωσε με την παρουσία του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Μεϊμαράκης, στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, που ολοκληρώθηκε χτες στο Βίλνιους της Λιθουανίας.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της συνόδου, συζητήθηκαν θέματα «μετεξέλιξης της Συμμαχίας, όπως η πορεία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NRF) και η αναθεώρηση της Δομής Διοίκησης της Συμμαχίας, ενώ πραγματοποιήθηκε και το Συμβούλιο ΝΑΤΟ - Ρωσίας (NRC)». Την προηγούμενη μέρα, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στο θέμα του Αφγανιστάν και στις πιέσεις που ασκούν οι ΗΠΑ προς τους ΝΑΤΟικούς εταίρους τους για ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη χώρα αυτή.

Ο Ε. Μεϊμαράκης στην τοποθέτησή του για την NRF είπε ότι αποτελεί «το σημαντικότερο οδηγό της διαδικασίας μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, που εγγυάται την αναβάθμιση των δυνατοτήτων της συμμαχίας και την ικανότητά της να δρα ταχέως», ενώ αναγνώρισε την πολιτική και επιχειρησιακή σπουδαιότητα της NRF «να διατηρεί πλήρη επιχειρησιακή δυνατότητα και ικανότητα να αναλαμβάνει όλο το φάσμα των αποστολών». Μετά την ολοκλήρωση της υπουργικής συνόδου, ο υπουργός Αμυνας αναχώρησε για το Μόναχο της Γερμανίας, όπου σήμερα και αύριο θα συμμετάσχει στην 44η Διεθνή Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ