Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ»
«Αριθμός Φύλλου 10.000»

Την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008, ο «Ρ» συμπληρώνει 10.000 φύλλα από τη νόμιμη επανεκδοσή του

Το πρώτο φύλλο του «Ρ» μετά τη νομιμοποίησή του, το '74
Το πρώτο φύλλο του «Ρ» μετά τη νομιμοποίησή του, το '74
«Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008 - Αριθμός Φύλλου 10.000». Με την ένδειξη αυτή θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Τρίτη ο «Ριζοσπάστης», οπότε και συμπληρώνει τα 10 χιλιάδες φύλλα από τη μεταπολίτευση ως σήμερα. Δέκα χιλιάδες φύλλα, «αποτύπωμα» ένα προς ένα των εξελίξεων που σημάδεψαν τη χώρα αυτήν την περίοδο, της διαδρομής του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της δράσης του ΚΚΕ, όλα ιδωμένα και αποτυπωμένα από τη σκοπιά των εργατικών - λαϊκών συμφερόντων, ακούραστος κήρυκας και υπερασπιστής των οποίων ήταν και παραμένει ο «Ριζοσπάστης».

Ενόψει αυτών των «γενεθλίων», προγραμματίζεται Πανεξόρμηση με τον «Ρ» σε όλη τη χώρα αύριο Κυριακή. Αύριο, στον Κυριακάτικο «Ρ», στο ένθετο «7 Μέρες» δημοσιεύουμε ειδικό ιστορικό αφιέρωμα, από το πρώτο φύλλο της έκδοσης του «Ρ» ως τα σήμερα. Ειδικό αφιέρωμα θα δημοσιευτεί και στο φύλλο της Τρίτης, που θα κυκλοφορήσει με ένθετα ανατυπωμένα δύο ιστορικά πρωτοσέλιδα σε κανονικό μέγεθος της εφημερίδας μας και συγκεκριμένα το φύλλο του «Ρ» στις 2/6/1920 που αναγγέλλει ότι περνάει υπό τον πολιτικό έλεγχο της ΚΕ του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) και το φύλλο του «Ρ» την 1/8/1921 οπότε και κυκλοφορεί ως επίσημο όργανο του ΣΕΚΕ.

Ενόψει της συμπλήρωσης 10.000 φύλλων και για την αύξηση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη», οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας και ΤΕΙ Αθήνας της ΚΝΕ διοργανώνουν αύριο Κυριακή μεγάλη Πανεξόρμηση στους δρόμους της Αθήνας, σε γειτονιές, σε στέκια νεολαίας, η οποία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα αλλά και την Τρίτη. Τιμώντας και μ' αυτόν τον τρόπο την εφημερίδα που στάθηκε διαχρονικά μόνιμος συμπαραστάτης στους αγώνες της νεολαίας για μόρφωση, δουλειά, ζωή, που αποτελεί συστατικό στοιχείο της καθημερινής πάλης των νέων ανθρώπων. Της εφημερίδας που είναι για τους νέους κομμουνιστές καθημερινός σύντροφος και καθοδηγητής στις δύσκολες μάχες που δίνουν.

Από αύριο και κάθε μέρα, κάθε μέλος και φίλος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ας κάνει δική του καθημερινή υπόθεση τη διάδοση του «Ριζοσπάστη», της φωνής και των θέσεων του ΚΚΕ σε κάθε νέο, σε κάθε λαϊκή οικογένεια, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτήν την περίοδο που ζούμε μια προκλητική επιχείρηση αποσιώπησης και φίμωσης του ΚΚΕ από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αύριο, όλοι στην Πανεξόρμηση για να φτάσει ο «Ριζοσπάστης» σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια, σε κάθε νέο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ