Σάββατο 9 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΗΝ ΕΡΤ

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, πραγματοποίησαν χτες, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, καταδικάζοντας τον αποκλεισμό των θέσεων του Κόμματος και του λαϊκού κινήματος, από τα «ΜΜΕ της πλουτοκρατίας», όπως υπογράμμιζε χαρακτηριστικά το πανό που στήθηκε στην είσοδο του ραδιομεγάρου. Με πλακάτ και συνθήματα, όπως «αλήθεια είναι οι αγώνες του λαού και όχι τα ψεύδη του κάθε καναλιού», οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν ιδιωτικά και κρατικά ΜΜΕ, που αποσιωπούν θέματα, όπως απολύσεις, εργατικά ατυχήματα, μαθητικές διαδηλώσεις, στρέφονται δηλαδή εναντίον του λαϊκού κινήματος.

Χαρακτηριστική η δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκου, που παρέστη στην παράσταση διαμαρτυρίας: «Ο αποκλεισμός του ΚΚΕ από τα ΜΜΕ γίνεται με βάση συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχο να δυσκολέψει τους αγώνες της εργατικής τάξης και ταυτόχρονα να διευκολύνει την υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Εχει ακόμα στόχο να διευκολύνει το δικομματικό σκηνικό και να παρεμβάλει εμπόδια στο να φτάσουν οι θέσεις του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα».

Ακόμα, οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν εργαζόμενους και τεχνικούς στον χώρο της ενημέρωσης, ν' αντιπαλέψουν το νοσηρό κλίμα και την αποχαύνωση που υπάρχει. Επίσης, κάλεσαν τον κόσμο ν' αντισταθεί στην ανισότιμη μεταχείριση και διαστρέβλωση των θέσεων του ΚΚΕ, κάτι που προαναγγέλλει κλιμάκωση της επίθεσης στα λαϊκά δικαιώματα. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παρέμειναν για αρκετή ώρα στην είσοδο του κτιρίου και μοίραζαν ανακοινώσεις, με τις οποίες ενημέρωναν τον κόσμο για τις θέσεις του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ