Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΕ
Απεργία πάλι από μεθαύριο

Συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στον ΟΤΕ, ενάντια στο προωθούμενο από την κυβέρνηση οριστικό ξεπούλημα του Οργανισμού σε ιδιώτες.

Η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή, με την οποία το 50% και άνω των μετοχών του ΟΤΕ περνά στο ιδιωτικό κεφάλαιο και μετοχοποιούνται τα ΕΛΤΑ και ο ΟΠΑΠ μέχρι 49% σε πρώτη φάση. Η ψηφοφορία θα γίνει την Τρίτη, αλλά, ήδη, η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, η ΝΔ, δήλωσε ότι θα την υπερψηφίσει, καθώς συμφωνεί με τις «αρχές» της.

Οι εργαζόμενοι απάντησαν και χθες στη συμπαιγνία, με πολύ υψηλά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία (πάνω από 80%). Και αυτό, κόντρα και στους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς που προσπαθούν να στήσουν οι διοικούντες. Μηχανισμούς, που, όπως καταγγέλλει το Παράρτημα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων - ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, προσπάθησαν να στήσουν ο περιφερειακός διευθυντής Βερβελίδης και η προϊσταμένη του Τηλεφωνικού Διαμερίσματος Ανατολικής Θεσσαλονίκης Ζωγράφου.

Παρά αυτές τις ενέργειες, η απεργία στον ΟΤΕ συνεχίζεται Δευτέρα και Τρίτη. Μάλιστα, την Τρίτη - οπότε και θα ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο κατ' άρθρο - οι εργαζόμενοι του Οργανισμού θα προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα. Την ίδια μέρα, απεργούν και οι εργαζόμενοι στα ΕΛΤΑ, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν, επίσης, πορεία στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ