Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ
Οριακή λειτουργία

Σε οριακό σημείο έχει οδηγήσει τη λειτουργία του «Ασκληπιείου» Βούλας, το υπουργείο Υγείας, με την έλλειψη κεντρικού σχεδιασμού και πρόβλεψης αλλά και με την άναρχη κατασκευή κτιρίων που επέλεξε, στο όνομα της ανάπτυξης.

Διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης του νοσοκομείου, το οποίο συρρικνώνεται και φθίνει, το σωματείο των εργαζομένων έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση την Τρίτη 19 Σεπτέμβρη 2000 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με θέμα: «Υποβάθμιση - συρρίκνωση του νοσοκομείου».

Οπως επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων σε ανακοίνωση -καταγγελία του, η εξέλιξη και η προοπτική του νοσοκομείου, που εξυπηρετεί μια υγειονομική περιοχή 1.000.000 χρηστών υγείας, είναι τραγική. «Η πρόβλεψη του οργανισμού του νοσοκομείου ορίζει 700 κλίνες. Πόσες όμως κλίνες λειτουργούν, είναι σε ανάπτυξη;», επισημαίνει το σωματείο των εργαζομένων και τονίζει ότι το ένα μετά το άλλο τα νοσηλευτικά τμήματα του νοσοκομείου βγαίνουν εκτός λειτουργίας από την ανύπαρκτη συντήρηση τόσων χρόνων.

Κλειστό παραμένει εδώ και ένα χρόνο το Νικολούδειο Δ' και η καρδιολογική μονάδα, ενώ κλειστό είναι και το κεντρικό κτίριο της αιμοδοσίας με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί η μονάδα βραχείας νοσηλείας. Κλειστά είναι εδώ και εφτά χρόνια τα κτίρια Ειρήνης Α', Β', Γ' και Δ' τα οποία βγήκαν εκτός λειτουργίας μετά από μια πλημμύρα το Δεκέμβρη του 1993, αλλά και τα καινούρια, σύγχρονα και δαπανηρά χειρουργεία του νοσοκομείου.

Το σωματείο των εργαζομένων κάνει λόγο για πακτωλό χρημάτων στο νοσοκομείο, αλλά και για μια σειρά εγκρίσεις επιχορηγήσεων σκοπιμότητας. Την ίδια στιγμή στο όνομα της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος και της περιστολής των δαπανών, «κόπηκαν» τα υπηρεσιακά λεωφορεία σε ένα νοσοκομείο με τόσες ειδικές συνθήκες. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του εξουθενωμένου προσωπικού, δεν εξασφαλίζονται ούτε στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας των νοσηλευομένων και των εργαζομένων.

«Οι προτάσεις του σωματείου εδώ και δεκαπέντε χρόνια ήταν η ανάπτυξη του νοσοκομείου λειτουργικά σε ενιαίο κεντρικό κτίριο, έτσι ώστε εργαστήρια, χειρουργεία, νοσηλευτικά τμήματα να έχουν διασύνδεση πρόσφορη στον πολίτη και το νοσηλευόμενο», υπογραμμίζει το σωματείο και επισημαίνει ότι από το υπουργείο Υγείας επιλέχτηκαν άλλες λύσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το νοσοκομείο σε παρακμή.

Καταλήγοντας οι εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναπροσδιορίσει τη θέση της σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του νοσοκομείου από μηδενική βάση, να επανεξετάσει τα αίτια της κακοδαιμονίας του και τονίζουν ότι δε θα γίνουν συνένοχοι σε επιλογές γεμάτες «καλές προθέσεις» που οδηγούν το νοσοκομείο σε αδιέξοδο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ