Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οπου φτωχός κι η μοίρα του;

Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τους Ελληνες της λεγόμενης τρίτης ηλικίας έδειξε έρευνα που χρηματοδότησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε 11 χώρες της ΕΕ και σε 31.000 άτομα άνω των 50 ετών. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Οι Ελληνες άνω των 50 ετών είναι οι φτωχότεροι μεταξύ των Ευρωπαίων συνομηλίκων τους - όχι βέβαια ότι η κατάσταση και στις άλλες χώρες είναι καλή. Συγκεκριμένα, με κάποια δυσκολία ή και με μεγάλη δυσκολία τα βγάζει πέρα το 71,3% των Ελλήνων της ηλικίας αυτής, έναντι 41,1% του μέσου όρου των ευρωπαϊκών χωρών.
  • Πάνω από τους οκτώ στους δέκα Ελληνες (80,9% συγκεκριμένα) από 50 έως 74 χρόνων που έχουν άσχημη ή πολύ άσχημη υγεία είναι ταυτόχρονα και φτωχοί. Ακόμη χειρότερα μάλιστα είναι τα πράγματα όταν η ηλικία είναι πάνω από τα 75 χρόνια.

Η έρευνα αυτή δεν επιβεβαιώνει τίποτε άλλο από το ρητό «όπου φτωχός κι η μοίρα του». Ας όψεται βέβαια η πολιτική που εφαρμόζει γενικότερα η ΕΕ, αλλά και εδώ οι κυβερνήσεις τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

ΥΓ: Η έρευνα έδειξε, όμως, και ένα ευχάριστο για τους Ελληνες άνω των 50 ετών: Είναι οι πιο αισιόδοξοι και έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά μελαγχολίας. Ισως γι' αυτό και η κυβέρνηση παίρνει όλα αυτά τα αντιασφαλιστικά μέτρα. Για να μας κάνει και ως προς αυτό πιο «Ευρωπαίους»: σκυφτούς, μελαγχολικούς, μοιραίους κι αγέλαστους! Ευχαριστούμε, μα δε θα πάρουμε και θα αγωνιστούμε γι' αυτό αύριο με το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ