Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
XANIA
Νέα πρόκληση Αμερικανών στρατιωτών
  • Επιτέθηκαν, εν ψυχρώ, σε γυναίκα στην πόλη των Χανίων
  • Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί σε κινητοποίηση, σήμερα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Νέα θρασύτατη και βίαιη επίθεση Αμερικανού στρατιώτη σε βάρος 31χρονης Χανιώτισσας σημειώθηκε την προηγούμενη βδομάδα, χωρίς, ωστόσο, να γνωστοποιηθεί από την Αστυνομία. Σύμφωνα, ωστόσο, με δηλώσεις του ίδιου του θύματος και δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο, η 31χρονη Χρύσα Ηλιάκη, την Παρασκευή 1 του Φλεβάρη, φεύγοντας από το μαγαζί της, λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ και ενώ είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό της, δέχτηκε επίθεση από Αμερικανό στρατιώτη, ο οποίος, χωρίς λόγο, εισέβαλε στο αυτοκίνητό της από τη θέση του συνοδηγού και άρχισε να τη γρονθοκοπεί απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει.

Η γυναίκα με ό,τι δυνάμεις είχε κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητό της ζητώντας βοήθεια ενώ ο Αμερικανός στρατιώτης τράπηκε σε φυγή. Το ίδιο βράδυ η Χρύσα Ηλιάκη πήγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου έδωσε κατάθεση και καταγράφτηκε το περιστατικό, καθώς και στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Το νέο αυτό περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων επεισοδίων που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στα Χανιά με ΑμερικανοΝΑΤΟικούς Ράμπο σε βάρος Χανιωτών. Κι αυτό προκαλεί, για μια ακόμη φορά, την αντίδραση και αγανάκτηση του χανιώτικου λαού που ζητά εδώ και τώρα να φύγουν οι βάσεις και οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί από τον τόπο τους.

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καταγγέλλει το νέο περιστατικό και καλεί το λαό και τη νεολαία του νομού σε μαζική πικετοφορία - διαμαρτυρία, σήμερα, Τρίτη 12 του Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι η Κρήτη δεν είναι προτεκτοράτο ούτε δέχεται επικυρίαρχους στα χώματά της. Θεωρεί ανεπιθύμητους τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες και τις βάσεις τους στο νομό και σ' ολόκληρο το νησί και σημειώνει ότι εντύπωση προκαλεί η μη δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης επίθεσης από μεριάς της Αστυνομίας, παρά το γεγονός, όπως τονίζει, ότι έγινε μήνυση - καταγγελία από την παθούσα και υπήρχε και γνωμάτευση του Νοσοκομείου Χανίων για τον τραυματισμό της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ