Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ψέματα για την ακρίβεια...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ τι κάνουν οι οικογένειες και οι συγγενείς των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, προφανώς όμως χαλάνε πολλά λεφτά στα ψώνια.

Μόνο που αυτό δε δίνει κανένα δικαίωμα στον υπουργό Ανάπτυξης να κοροϊδεύει τον κόσμο, λέγοντας ότι ...η «καταναλωτική μανία» φταίει για την ακρίβεια.

Μιλάμε για μια χώρα που οι μισθοί των εργαζομένων είναι 500-600 ευρώ και οι συντάξεις 300 ευρώ.

Αυτή όμως η δήλωση δεν ήταν μια «ατυχής στιγμή» του συγκεκριμένου υπουργού. Είναι η αντίληψη που έχουν όλοι οι κυβερνώντες.

΄Η - ακόμη χειρότερα - όσοι έχουν βαθιά πίστη στην αρχή του ότι η «απελευθέρωση της αγοράς» και ο «ανταγωνισμός» επιφέρουν πτώση των τιμών.

Ούτε ο ...Ανδρέας Ανδριανόπουλος (που λέει ο λόγος) δεν το λέει πια αυτό. Ομως αποτελεί πολιτική πρακτική και πολιτική πρόταση και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Εκτός αν το ΠΑΣΟΚ (που έβγαλε και οργίλη ανακοίνωση) άλλαξε άποψη για το θέμα κι εμείς δεν το πληφορηθήκαμε.

Ακριβώς λοιπόν επειδή δεν είμαστε ...ηλίθιοι καταναλωτές, δεν πρόκειται να «αγοράσουμε» τα ψέματα που μας πουλάνε και οι μεν και οι δε.

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ για το «τι θα πει» ο πρωθυπουργός την Παρασκευή για το Ασφαλιστικό στη Βουλή. Το θέμα όμως είναι τι ...δε θα πει.

Δεν εννοούμε την αλήθεια. Αυτή σίγουρα δε θα την πει, μια και αυτά που ετοιμάζουν για τους ασφαλισμένους ούτε λέγονται ούτε περιγράφονται.

Αυτό που σίγουρα όμως δεν πρέπει να πει είναι η «τελευταία λέξη». Αυτή πρέπει να την πουν οι εργαζόμενοι με τους μαζικούς αγώνες τους.

Και να είναι «καθαρή». Μακριά από τις παγίδες περί ...«εφαρμογής του νόμου Ρέππα», που ξεδιάντροπα προωθούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ