Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Νέες καταθέσεις Τριανταφυλλόπουλου - Γκιόλια

Με το γνωστό του μειδίαμα και τη δήλωση «για τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, κατέθεσα τα πάντα», που αφήνει ανοιχτή την ερμηνεία ότι στις προηγούμενες καταθέσεις του ίσως δεν τα είχε πει όλα, εξήλθε χτες από το γραφείο του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μετά από περίπου 45λεπτη παραμονή. Ηταν η δεύτερη φορά που είχε περάσει την πόρτα του ανακριτή. Πριν την προαναφερόμενη δήλωση είπε στους δημοσιογράφους: ««Η ιστορία έχει παρά πολύ μεγάλη πλάκα. Μιλάμε για εκβιαστές, λωποδύτες και κλέφτες, σαν να πρόκειται για μια ειδική κατηγορία ιδιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα υπάρχει άλλη μια αρρωστημένη κατηγορία συνανθρώπων μας που πάνε και τους σφίγγουν τα χέρια και τους λένε μπράβο. Κλέφτες, λωποδύτες και εκβιαστές. Γι' αυτούς καταθέτουμε».

Σε δήλωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Τριανταφυλλόπουλος υποστήριξε ότι παρέδωσε στον ανακριτή ηχητικό ντοκουμέντο, το οποίο θα παρουσίαζε χτες και στην τηλεοπτική του εκπομπή. Κατά πληροφορίες η κατάθεση Τριανταφυλλόπουλου αφορούσε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Κώστα Κουκοδήμο, η οποία αποδείκνυε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής είχε μεσολαβήσει εκ μέρους του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων Σπύρου Κλαδά, προκειμένου το όνομα του τελευταίου μην αναφερθεί ως αναμεμειγμένο στην υπόθεση Ζαχόπουλου και αυτός από τη μεριά του θα φρόντιζε να πέσει στα μαλακά ο έλεγχος που έκανε η υπηρεσία στον Θέμο Αναστασιάδη. Μιλώντας εξάλλου στον ραδιοφωνικό σταθμό «RealFM», ο Τριανταφυλλόπουλος επανέλαβε τα όσα υποστηρίζει για τη σχέση των 5,5 εκατ. ευρώ με το θέμα Ζαχόπουλου και την εμπλοκή του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Νωρίτερα την πόρτα του εισαγγελέα είχε περάσει για δεύτερη φορά ο Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος εξερχόμενος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Βεβαίωσα στον ανακριτή όσα έχω καταθέσει τρεις φορές και τα οποία θα καταθέσω άλλες δέκα, αν χρειαστεί, χωρίς να αλλάξω τίποτα» και πρόσθεσε: «Κατέθεσα οτιδήποτε που ζητήθηκε. Στοιχεία αποδεικτικά. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι τυφλή, αλλά όχι στραβή. Κάθε δικαστική απόφαση φέρει και μία υπογραφή, γιατί η Δικαιοσύνη κρίνει αλλά και κρίνεται από όλον τον ελληνικό λαό». Ο Γκιόλιας, ερωτώμενος από δημοσιογράφο για το αν υπάρχει και δεύτερος, πέρα από τον Κουκοδήμο, εμπλεκόμενος βουλευτής στην υπόθεση, δεν απάντησε με σαφήνεια. Να υπενθυμίζουμε ότι ο Σίμος Κεδίκογλου, φίλος και συχνός θαμών μέχρι πριν από ένα διάστημα των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου, όταν ετέθη θέμα εμπλοκής και δεύτερου βουλευτή, είχε δηλώσει πως αν κάποιος έχει να πει το οτιδήποτε για το πρόσωπό του, να το πει επωνύμως για να πάρει την πρέπουσα απάντηση. Ο Γκιόλιας σύμφωνα με πληροφορίες κατέθεσε τον κατάλογο των τηλεφωνικών του κλήσεων από τις οποίες, προκύπτει η συνομιλία του με τον Κουκοδήμο.

Υπενθυμίζουμε ότι εισήγηση να τεθεί στο αρχείο η υπόθεση των 5,5 εκατ. ευρώ του Θέμου Αναστασιάδη έχει κάνει η αρμόδια εισαγγελέας Μαρία Γκανέ, που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, ύστερα από καταγγελίες του Τριανταφυλλόπουλου. Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι δεν τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις. Την υπόθεση θα κρίνει τελικά ο εισαγγελέας Εφετών.

Στο μεταξύ και ενώ αναμένεται, μάλλον την Παρασκευή, η συμπληρωματική απολογία που θα δώσει στον ανακριτή η Εύη Τσέκου, πρώην ερωμένη του Χρήστου Ζαχόπουλου, ήδη προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, καθώς και η προσωποποίηση των κατηγοριών στην όλη υπόθεση, στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών βρίσκονται οι τελευταίες κλήσεις του Ζαχόπουλου, λίγο πριν την απόπειρα αυτοκτονίας. Σύμφωνα με το συνήγορο της οικογένειας του πρώην γ.γ. Αλέξανδρο Λυκουρέζο, υπάλληλος του υπουργείου Πολιτισμού και στενός συνεργάτης του Ζαχόπουλου του έκανε το επίμαχο τηλεφώνημα λίγο προτού πέσει στο κενό, χρησιμοποιώντας το κινητό της μητέρας του, συνταξιούχου του υπουργείου, κατοίκου Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών της Εύης Τσέκου προκύπτει ότι υπάρχουν συνομιλίες με τουλάχιστον 2 καρτοκινητά τις επίμαχες ημέρες 17 με 20 Δεκέμβρη και εξετάζεται σε ποιον ανήκουν. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν προκύπτει τηλεφωνική επαφή Τσέκου - Ζαχόπουλου, αλλά ούτε και του Ζαχόπουλου με το καρτοκινητό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ