Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Γυρίστε την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας

Σε χώρους δουλειάς στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ

Με τους εργαζόμενους στη Λέσχη του ΑΠΘ
Με τους εργαζόμενους στη Λέσχη του ΑΠΘ
Η διέξοδος, η προοπτική, βρίσκεται στην ανατροπή αυτού του πολιτικού σκηνικού, είπε ο Γιώργος Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ και στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», όπου περιόδευσε χτες. Και τους κάλεσε να γυρίσουν την πλάτη στα κόμματα της πλουτοκρατίας και τους συνδικαλιστικούς τους εκφραστές. Στην απεργία να πάρουν θέση στο πλάι των ταξικών δυνάμεων. Αποφασιστικά να αλλάξουν τους συσχετισμούς σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Μαζί με το ΚΚΕ να παλέψουν και να διαμορφώσουν τις συνθήκες για να περάσει η εξουσία στα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. «Ηρθε η ώρα να διαμορφώσουμε συνθήκες για να κυβερνήσουμε εμείς κι όχι τα αφεντικά», είπε.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο Γ. Μαυρίκος μίλησε στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο του Μετρό στο ΑΠΘ, που βιώνουν την ασυδοσία των κατασκευαστικών εταιρειών, τις άσχημες εργασιακές σχέσεις. Στη Φοιτητική Λέσχη του ΑΠΘ μίλησε στους εργαζόμενους στα μαγειρεία. Η πλειοψηφία τους (150 από τους 200) απασχολείται στη Λέσχη περισσότερα από 10-15 χρόνια, μέσω των εργολάβων που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα πουλώντας αέρα κοπανιστό.

Το φαινόμενο των «εργολαβικών» εργαζομένων διαρκώς επεκτείνεται. Διαπιστώθηκε αυτό και στη διάρκεια της περιοδείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Οι εργαζόμενοι μίλησαν για απάνθρωπες συνθήκες δουλειάς, στα όρια των ανθρώπινων αντοχών. Κατήγγειλαν ότι λειτουργούν 750 κλίνες, ενώ ο κανονισμός προβλέπει 600. Το προσωπικό που υπάρχει σήμερα αντιστοιχεί στο 60% των πραγματικών αναγκών. Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου, που είναι ΝΠΙΔ, κομπάζει ότι αν αναλάβει το μάνατζμεντ όλων των νοσοκομείων θα καταφέρει να τα λειτουργήσει με λιγότερο κόστος και ακόμη λιγότερο προσωπικό...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ