Τρίτη 12 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θράσος και πρόκληση

Επίθεση κατά της ΕΣΚ-ΟΤΕ εξαπέλυσε η ΠΑΣΚΕ με τη συνδρομή της ΔΑΚΕ στο τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ΟΜΕ-ΟΤΕ). Αιτία της επίθεσης η δράση των ταξικών δυνάμεων και η απήχηση των θέσεών τους στους εργαζόμενους της επιχείρησης. Συγκεκριμένα η ΕΣΚ-ΟΤΕ είχε καλέσει τους εργαζόμενους να μη συμμετέχουν στη διαδικασία του συστήματος «αξιολόγησης», που έχει επιβάλλει η εργοδοσία και οδηγεί στην ολοκλήρωση του απόλυτου διευθυντικού δικαιώματος σε συνδυασμό με αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται ήδη.

Το κάλεσμα βρήκε απήχηση σε ένα μεγάλο κομμάτι των εργαζομένων, γεγονός που ενόχλησε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (η θέση της για το σύστημα αξιολόγησης ήταν να βαθμολογούν οι εργαζόμενοι τους εαυτούς τους με άριστα γιατί έτσι, λέει, θα αχρήστευαν το σύστημα), η οποία στο Γενικό Συμβούλιο εγκάλεσε τις ταξικές δυνάμεις γιατί δεν υπακούουν στις αποφάσεις της!

Μπροστά σ' αυτή την απαίτηση της πλειοψηφίας που θεωρεί ότι η Ομοσπονδία είναι τσιφλίκι της, οι ταξικές δυνάμεις απάντησαν ότι λογαριασμό δίνουν μόνο στους εργαζόμενους και η δράση τους έχει ως βάση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Το θράσος ωστόσο της πλειοψηφίας πρέπει να προβληματίσει τους εργαζόμενους στον Οργανισμό και να απαντηθεί αποφασιστικά απ' όλους. Πολύ περισσότερο που αντικειμενικά διευκολύνει τα αντιδραστικά σχέδια της εργοδοσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ